shutterstock 2006717201

Uitbraak van virus treft Oranje-selectie: vijf spelers onmiddellijk naar huis gestuurd, drie vervangers opgeroepen

Politiekmrt 23 2023, 13:00
De Oranje-selectie heeft een tegenslag te verwerken gekregen vlak voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk, doordat vijf spelers per direct zijn teruggekeerd naar Nederland vanwege een virusinfectie. Cody Gakpo, Matthijs de Ligt, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen zullen de belangrijke wedstrijd moeten missen, wat ongetwijfeld gevolgen zal hebben voor de strategie van het team.
Hoewel de exacte aard van het virus nog onbekend is, hebben medische professionals bevestigd dat het niet om het coronavirus gaat. De betrokken spelers worden nauwlettend in de gaten gehouden, en de nodige voorzorgsmaatregelen zijn genomen om verdere verspreiding van het virus binnen de selectie te voorkomen.
Om de ontstane leemte in het team op te vullen, heeft bondscoach Ronald Koeman zonder aarzeling drie vervangers opgeroepen: Ryan Gravenberch (Bayern München), Kjell Scherpen (Vitesse) en Stefan de Vrij (Internazionale). Gravenberch en Scherpen waren al met Jong Oranje op trainingskamp in Spanje, en zullen zich nu bij het A-elftal voegen. De Vrij, een ervaren verdediger, wordt toegevoegd als 23e speler in de selectie.
Na de wedstrijd tegen Frankrijk zal de samenstelling van het team opnieuw worden geëvalueerd, afhankelijk van de gezondheidstoestand van de getroffen spelers en de prestaties van de vervangers. Dit zal een cruciale beslissing zijn voor de bondscoach, aangezien de kwalificatiewedstrijden van groot belang zijn voor het Nederlands elftal.
De virusuitbraak komt bovenop eerdere uitvallers Frenkie de Jong en Steven Bergwijn, die beiden door blessures het trainingskamp hebben moeten verlaten. Veerman en Donyell Malen werden destijds opgeroepen als vervanging. Voor Veerman en Verbruggen, twee van de vijf spelers die nu met het virus kampen, was het de eerste keer dat zij deel uitmaakten van de Oranje-selectie. Dit maakt de huidige situatie extra teleurstellend voor hen.
De rest van de selectie is, de spelers kennende, vastberaden om zich niet uit het veld te laten slaan door deze tegenslagen en zal zich blijven concentreren op de voorbereiding voor de wedstrijd tegen Frankrijk. De verwachting is dat de bondscoach zijn tactiek en opstelling zal aanpassen om het beste uit de beschikbare spelers te halen en de kans op een overwinning te vergroten.
De wedstrijd tegen Frankrijk is van cruciaal belang voor het Nederlands elftal in hun streven om zich te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap. De onverwachte virusuitbraak en de daaropvolgende wijzigingen in de selectie zullen zowel de spelers als de technische staf op de proef stellen. Desondanks blijft het team ongetwijfeld vastberaden om een sterke prestatie neer te zetten en hun kansen op kwalificatie te vergroten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten