screen shot 2023 03 23 at 114657

[Video] Bennink en Bergsma: De Nederlandse verzetsmentaliteit, het Kriebeldebat, Internationaal Strafhof en Remco Campert

Mediamrt 23 2023, 12:00
Er is in Nederland een relatief nieuwe pod- en videocast die écht het kijken/luisteren waard is omdat de twee presentatoren echt over zware zaken durven te praten. Ze laten zich niet knevelen door de Woke-dictatuur.
Het gaat natuurlijk om Bennink en Bergsma; de podcast die tot voor kort 'Bakkie met Bergsma' heette, maar die nu gepresenteerd wordt door Sietske Bergsma én Jan 'Superjan' Bennink.
In de meest recente aflevering van de podcast (te zien op YouTube maar ook te horen op bijvoorbeeld Spotify en alle andere grote podcast-hosts) praten de twee over de geplande vervolging van Vladimir Poetin door het Internationaal Strafhof in Den Haag, de ranzige Lentekriebelsweek wat natuurlijk een initiatief is van groomers, de Nederlandse verzetsmentaliteit en... de poëzie van Remco Campert. Want zoals Bennink terecht zei in de uitzending is Campert niet alleen een fantastische auteur van literatuur, van fictie, de man is ook één van 's Nederlands beste dichters ooit.
(Tekst gaat verder onder deze oproep) Abonneer je op de gloednieuwe-nieuwsbrief van onze hoofdredacteur. Als je je gratis aanmeldt krijg je dagelijks een mooie column in je mail-doosje over een onderwerp dat we hier op DDS niet kunnen behandelen op die manier (vanwege Big Tech). En als je denkt, goh, ik wil hem wel steunen met een klein bedragje per maand (of per jaar), dan krijg je er meerdere artikelen per dag voor terug, plus podcasts en video's. What's there not to love?!
En ja, als je goed naar deze aflevering luistert zul je horen dat de twee ook even over ondergetekende spreken (waarvoor bedankt!). Ze refereren daarbij aan deze tweet van mijn hand.  Dat is een zogenaamde 'longread tweet,' een tweet die eigenlijk gewoon een artikel is. Twitter geeft Twitter Blue-leden daar tegenwoordig de gelegenheid toe, en ik maak daar dankbaar gebruik van om mensen wat extra's te geven (mijn Longreads zijn ook altijd te vinden op mijn SubStack... waar er ook nog artikelen en podcasts te lezen/luisteren zijn voor abonnees).

(Longread Tweet) Vandaag is er groot nieuws in de wereld van de internationale politiek. Eerst liet het Internationaal Strafhof in Den Haag weten dat Vladimir Poetin vervolgd moet worden. Daarna sloeg Rusland bij monde van oud-president Medvedev terug door onder meer te roepen…

Image
2.7K
Reply
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten