20220228 Debat over situatie in Oekraïne Van Haga 3

Van Haga vraagt Kamerdebat aan over 'voorlopig' stoppen met de parlementaire enquête naar de corona-aanpak

Politiekjun 28 2023, 17:30
Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) heeft zijn zorgen geuit over het besluit om het onderzoek naar de corona-aanpak op de lange baan te schuiven. Hij noemt het volstrekt onaanvaardbaar dat partijen lijken te willen voorkomen dat er een diepgaand onderzoek plaatsvindt naar het falende coronabeleid. Van Haga is vastberaden om via een debat alsnog een grondig onderzoek af te dwingen naar de beslissingen die destijds zijn genomen, omdat hij van mening is dat beleidsbepalers verantwoording moeten afleggen voor hun handelen.
Het blokkeren van onderzoek: Volgens Van Haga willen verschillende partijen geen Tweede Kamerlid afvaardigen voor het enquêtewerk, wat bij hem de indruk wekt dat er bewust geprobeerd wordt om onderzoek naar het falende coronabeleid te blokkeren. Hij benadrukt dat er sprake is van catastrofale fouten, leugens, bedrog, fraude, vriendjespolitiek en netwerkcorruptie, die Nederland naar de afgrond hebben geleid. Van Haga vindt dat dergelijke misstanden niet onder het tapijt geveegd mogen worden en dat er verantwoording moet worden afgelegd.
De strijd om OMT-tapes: Eerder diende Van Haga al een motie van wantrouwen in tegen ministers Kuipers vanwege het weigeren om de OMT-tapes vrij te geven. Hij beschuldigt de minister ervan opzettelijk de wet te overtreden door cruciale informatie over de coronacrisis geheim te houden, wat volgens hem de democratie en rechtsstaat ondermijnt. Om de vrijgave van de bewaarde OMT-tapes af te dwingen, heeft Van Haga zelfs een rechtszaak aangespannen. De juridische strijd wordt gefinancierd door BVNL via een crowdfundingcampagne.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Wybren van Haga blijft zich samen met de PVV en FVD onvermoeibaar inzetten voor een diepgaand onderzoek naar het falende coronabeleid. Hij maakt zich grote zorgen over het feit dat het onderzoek naar de corona-aanpak wordt vertraagd en is vastbesloten om misstanden niet onbestraft te laten. De strijd om de vrijgave van de OMT-tapes is slechts een voorbeeld van zijn vastberadenheid om de waarheid boven tafel te krijgen. Het is nu aan de Kamer om te beslissen of er een debat zal plaatsvinden en of er alsnog een parlementaire enquête zal komen om de besluitvorming rondom de coronacrisis grondig te onderzoeken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten