dilan y

Verraden door de VVD: Onderzoek onthult diepe kloof tussen partijtop en conservatieve VVD kiezers

Politiekdec 04 2023, 19:00
Uit een onderzoek blijkt dat een verontrustend hoge proportie, namelijk een derde, van de VVD-kiezers al spijt heeft van hun stem op de partij, schreeuwt om een harde en onverbloemde analyse. Dit is niet zomaar een rimpeling in de politieke vijver, dit is een tsunami van ongenoegen die de VVD en in het bijzonder Dilan Yesilgöz, de partijleider, overspoelt. Hoe heeft het zover kunnen komen dat binnen anderhalve week na de verkiezingen, 74% van de eigen achterban zich al afkeert van een cruciale beslissing van hun partijleider?
Deze onthutsende cijfers, onthuld door een onderzoek van RTL Nieuws onder meer dan 21.000 leden van het RTL Nieuwspanel, wijzen op een diepe en brede kloof tussen de partijtop en haar kiezersbasis. De beslissing van Yesilgöz om niet in een regering te stappen is niet alleen onpopulair, het wordt gezien als een regelrechte verraad aan de kiezers. Het is een staaltje van politieke arrogantie en onkunde die zijn weerga niet kent.
De VVD, ooit een klassiek-liberale partij met gezond verstand in de Nederlandse politiek, lijkt nu te zijn verworden tot een speelbal van opportunistische politieke spelletjes. De partij die ooit stond voor stabiliteit, economische voorspoed en veiligheid, heeft haar eigen kiezers verraden door hun stem te negeren en de rug toe te keren naar de mogelijkheid van een rechts kabinet. De VVD heeft nu opeens rechtstatelijke bezwaren tegen de PVV. Ook het buitenlandbeleid van de PVV deugt niet. Waarom niet? Omdat de PVV in tegenstelling tot de VVD, Nederland en de Nederlanders wel op 1 zet bij het te voeren buitenlandbeleid. Wilders hoeft niet zo nodig een wit voetje te halen in Brussel en in andere internationale gremia. Nee Wilders kiest voor het Nederlands belang!
Het verlies van vertrouwen in Yesilgöz is een vernietigend oordeel. Het onderstreept dat zelfs binnen haar eigen achterban, waar vertrouwen normaal gesproken een gegeven is, er nu ernstige twijfels zijn over haar capaciteit als partijleider. De VVD en Yesilgöz hebben een gigantische taak voor de boeg om dit vertrouwen te herstellen. Maar de vraag blijft: is het te laat? Is het schip van de VVD al zinkende, en is Yesilgöz de kapitein die weigert het roer om te gooien? Als het laatste geval is dan loopt de VVD op de klippen. Als Yesilgöz niet van koers veranderd dan zullen de PVV en BBB flink wat zetels van de VVD afsnoepen. De rechtse kiezer zal het niet accepteren dat de VVD een meerderheidskabinet zal blokkeren die eindelijk de massa-immigratie kan aanpakken en de koopkracht voor veel Nederland kan verbeteren door de Nederlanders eindelijk een keer op één te zetten!
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met deze gekkigheden in ons immigratiesysteem! Ter Apel wordt totaal overlopen door nepvluchtelingen die zich afgrijselijk misdragen. Hier moet iets aan gebeuren. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons deze walgelijke praktijken te ontmaskeren.
Het is tijd voor de VVD om terug te keren naar de basis, naar de principes en waarden die de partij ooit groot hebben gemaakt. Oude VVD zullen zeggen dat het tijd is dat de VVD weer gaat Wiegelen en het weer het immigratiebeleid van Bolkestein gaat nastreven. Het is tijd voor klassiek-liberaal leiderschap dat luistert naar haar kiezers, dat handelt in het belang van het land en niet in het belang van politieke spelletjes en eigen gewin. Een partij handelt in het belang van Nederlanders. De VVD moet niet langer aan de leiband lopen van VNO-NCW en supranationale organisaties zoals de EU, VN en het WEF. De VVD moet nu wakker worden anders gaat de VVD het CDA achterna of wil de VVD net als GroenLinks-PvdA eindigen in een fusiepartij samen met het sociaal-liberale zusje D66? De tijd zal het ons leren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten