screen shot 2023 06 20 at 125822

[Video] CDA-minister verdedigt discriminatie van blanke Nederlanders

Politiekjun 20 2023, 15:00
Enkele dagen geleden ging Martin Bosma (PVV) in debat met minister Hanke Bruins-Slot van het CDA. Hun clash leverde interessante beelden op. Want Bosma maakte zich er boos over dat Bruins-Slot feitelijk pleitte voor discriminatie van blanke Nederlanders ten faveure van andere "rassen" (een term die zij zelf gebruikte).
Bruins-Slot vertelde in haar inbreng bij het commissiedebat dat het voor de regering belangrijk is om achterstandsgroepen vooruit te helpen. Dat willen ze doen door mensen van die groepen te bevoordelen. Bijvoorbeeld, als er ergens een baan vrij komt gaat de voorkeur uit naar een donkere Nederlander of een vrouw. Er wordt gekeken naar geslacht en, zei de CDA'er, naar ras.
En dat vond Bosma bijzonder kwalijk. "Het woord ras is gevallen, en dat is echt iets dat gemarkeerd moet worden. Het gaat niet om afkomst, het gaat niet om migratie-achtergrond, het gaat niet om autochtonen [en] allochtonen. Voorkeursbeleid om ras. En dat is ronduit schokkend," reageerde de PVV'er op de uitspraken van Bruins Slot.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Die verdedigde zich door te stellen dat het nu eenmaal de juridische term is. Het gaat haar om "culturele minderheidsgroepen," maar in de wet wordt dat "ras" genoemd. En dus gebruikt ze die term in het debat.
Maar daar nam Bosma geen genoegen mee. "De koude rillingen lopen mij over de rug," zei de PVV'er.  Daarbij vroeg hij zich ook af of het beleid niet op totaal onjuiste aannames berust. "Worden mensen van een bepaald ras systematisch benadeeld in Nederland?" vroeg hij bijvoorbeeld. "Dat vind ik nogal wat."
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Opvallend genoeg baseert de minister de achterstelling van blanken op de Wet gelijke behandeling. Een Wet gelijke behandeling maakt het dus mogelijk voor de minister om blánke Nederlanders slechter te behandelen dan Nederlanders met een kleurtje.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten