[Video] Energie wordt onbetaalbaar: 2.500 euro duurdere rekening na einde prijsplafond. Pieter Omtzigt maakt zich zorgen

[Video] Energie wordt onbetaalbaar: 2.500 euro duurdere rekening na einde prijsplafond. Pieter Omtzigt maakt zich zorgen

Iedereen begrijpt dat het prijsplafond voor energie niet eeuwig kan duren. Uiteindelijk wordt dat plafond weggehaald. Het gevolg daarvan zal zijn dat de energierekening maar liefst 2.500 gaat stijgen voor de gemiddelde Nederlander. Dat stelt Vereniging Eigen Huis.

Mensen met kennis van zaken maken zich ernstig zorgen over 2024. Dat is wanneer het "prijsplafond" van Rutte IV ten einde komt. Vereniging Eigen Huis heeft uitgerekend dat talloze huishoudens de energierekening in dat jaar eigenlijk gewoon niet meer kunnen voldoen. Dan stopt het prijsplafond, immers.

"Wij roepen het kabinet op om met aanvullend beleid te voorkomen dat de energienota voor veel huishoudens na volgend jaar onbetaalbaar wordt," aldus VEH. Want ja, de gemiddelde kostenstijging zal in dat jaar 2.500 euro per huishouden bedragen. Dat komt door de torenhoge prijzen en ook door de belachelijk hoge energiebelastingen in ons land.

Pieter Omtzigt heeft ook iets te zeggen over dit plafond... Dat volgens hem trouwens vooral ten dienste komt van de energiebedrijven die de afgelopen jaren toch al heerlijk zijn binnengelopen:

Volgens Omtzigt zijn er sowieso al problemen te verwachten - ook de komende tijd. Want dat plafond is bepaald niet waterdicht volgens hem. En ja, laten we eerlijk zijn, als iemand hier kennis van heeft, dan is het toch echt Omtzigt. Er loopt niemand rond in Den Haag met meer kennis en begrip van dit soort onderwerpen - en met zijn oog voor detail.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Eén van de ontwikkelingen die je nu ziet is dat energiebedrijven bezig zijn hun prijzen extreem te verhogen. Bij een prijsplafond weten die bedrijven immers dat ze lekker binnen kunnen lopen; het wordt toch wel bijgeschoven door Vadertje Staat.

Dat is sowieso al belachelijk, omdat het bakken met geld gaat kosten (voor de belastingbetaler, dus uiteindelijk betalen we het toch lekker zelf)... maar ook omdat die prijsverhogingen echt niet teruggeschroefd gaan worden op het moment dat de prijsplafonds worden afgeschaft.

Volg mij op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties