[Video] Ralf Dekker (FVD) fileert minister Schouten en haar nieuw pensioensysteem: maar luisteren weigert ze

Politieknov 11 2022, 15:00
In de Tweede Kamer had FVD'er Ralf Dekker een buitengewoon interessante uitwisseling van gedachten met pensioenminister Carola Schouten. Nou ja, Dekker had enkele interessante punten. Helaas bleef mevrouw Schouten het antwoord verschuldigd. Want waar Dekker overduidelijk weet waar hij over spreekt heb je dat gevoel veel minder met de minister.
Het belangrijkste punt dat Dekker maakte is dat de voordelen die Schouten zegt dat het nieuwe pensioenstelsel heeft eigenlijk helemaal geen ... nou ja, eigenlijk helemaal geen voordelen ervan zijn.
Als je bepaalde zaken wilt verbeteren aan het huidige systeem - en ja, daar is zeker ruimte en zelfs reden toe - dan kun je dat nu ook al doen, aldus Dekker. Dus waarom wil Schouten het hele systeem daarvoor veranderen met alle risico's van dien?
Het leuke van Dekkers aanpak is dat hij heel rustig en kalm blijft, en zijn punten op een buitengewoon redelijke manier maakt. FVD heeft de reputatie dat haar Kamerleden er keihard ingaan - en vaak is dat ook zo, waar ik erg van houd. Maar Dekker is juist heel rustig en beheerst. En daarom is hij natuurlijk een geweldige toevoeging aan het FVD-team in de Tweede Kamer. Dekker is toch een beetje de vriendelijke, kalme maar bijzonder goed geïnformeerde vader van die ploeg.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten