[Video] Thierry Baudet bij Ongehoord Nieuws: 'Het kabinet leeft in een papieren werkelijkheid'

Het hele partijkartel maakt Nederland economisch kapot. De belangrijkste manier waarop dat gebeurt is de torenhoge inflatie, die ook nog eens extra wordt aangewakkerd door maatregelen die zogenaamd bedoeld zijn om de gevolgen van inflatie juist wat te verzwakken. Dat zei Thierry Baudet gisteren bij Ongehoord Nieuws.

Hoewel hem in de Tweede Kamer de mond gesnoerd wordt zijn er gelukkig nog plaatsen waar Thierry Baudet wél mag spreken. Bij Ongehoord Nieuws bijvoorbeeld. Daarom schoof hij daar vandaag aan. Hij sprak onder meer over de torenhoge inflatie en de manieren waarop het partijkartel zogenaamd probeert te steunen in deze financieel zware tijden.

Op de vraag: wat gaat het kabinet doen om mensen in financiële problemen te helpen, 'en denk je dat dat effectief is' was het antwoord van Baudet heel helder. Neen. Neen. Neen.

"Wat ze gaan doen is geld bijdrukken en dat aan de mensen geven. En dat is precies niet effectief. Wat je dan krijgt is een soort van versnellingsspiraal. Want dat geld wordt minder waard. We hebben nu al inflatie van iets van 14 procent, dat wil zeggen: geld wordt minder waard. Mensen krijgen dan op hun bankrekening even wat bedragen omdat ze subsidietjes krijgen en dit en dat, maar feitelijk kan je gewoon elke dag minder kopen."

De reden daarvan is dat "het beleid in de basis fout is. Het hele beleid is fout. We halen elk jaar veel te veel mensen naar Nederland zodat er te weinig huizen zijn. Dan kun je mensen wel huursubsidie geven, maar die huizen zijn er gewoon niet. Dus dan gaan die huurprijzen gewoon meestijgen, precies met dezelfde hoeveelheid als de subsidie die je oplegt."

"Maar dat snappen de leden van het kartel niet," ging Baudet verder. "En de reden dat zij dat niet snappen is dat ze in een papieren werkelijkheid leven waarin ze denken dat alles maakbaar is." Door die gestoorde visie "hebben ze de samenleving vakkundig gesloopt de afgelopen jaren."

(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Klopt natuurlijk helemaal... met één kleine kanttekening. Want Baudet blijft - heel lief - geloven in de incompetentie van mensen als Kaag, Rutte en De Jong. Dat punt ben ik al lang gepasseerd. Als je ziet hoe ze zitten te ginnegappen tijdens debatten, hoe ze critici monddood maken, en hoe ze lak hebben aan de gewone Nederlander, dan is er maar één conclusie mogelijk: ze doen het allemaal bewust. De maatschappij wordt willens en wetens buitengewoon vakkundig gesloopt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties