HansVijlbrief2020

Vijlbrief als Kaags opvolger: Een zegen voor Financiën, een vloek voor de Tweede Kamer door terugkeer de Groot

Politiekdec 27 2023, 17:00
Met het vertrek van Sigrid Kaag naar de internationale arena als VN-gezant, is het politieke toneel in Den Haag opgeschud. Een van de grootste vragen die nu in de lucht hangt: wie neemt haar plaats in? Het lijkt erop dat Hans Vijlbrief, met zijn stevige ervaring op Financiën, de ideale kandidaat is dat bericht ook BNR. Een logische keuze, toch? Zeker, als we kijken naar zijn expertise en bekwaamheid in financiële zaken. Maar zoals altijd bij D66, is er een addertje onder het gras.
Laten we even duidelijk zijn: Kaags vertrek was allesbehalve onverwacht. Haar ambities reiken duidelijk verder dan de Nederlandse politiek. En met haar vertrek laat ze een gemengde erfenis na, die haar opvolger nu mag proberen te overtreffen. In dat opzicht zou Vijlbrief een aanzienlijke verbetering kunnen zijn. Met zijn diepgaande kennis van financiële zaken lijkt hij de perfecte persoon om de chaos die Kaag achterlaat op te ruimen.
Maar, en dit is een grote maar, zijn opkomst betekent ook de permanente terugkeer van Tjeerd de Groot in de Tweede Kamer. Ja, dezelfde De Groot die we kennen van zijn radicale en controversiële standpunten over de agrarische sector. Zijn terugkeer naar het parlement is een ontwikkeling die we niet lichtvaardig moeten opvatten. Zijn visie op het Nederlandse boerenlandschap is eerder al een bron van onrust en controverse geweest.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
In de politiek gaat het altijd om geven en nemen, en in dit geval lijkt het erop dat we moeten inleveren op het ene front om te winnen op het andere. Vijlbrief als minister van Financiën zou een zegen kunnen zijn voor het demissionaire kabinet en het land, maar de terugkeer van De Groot naar de Tweede Kamer zou kan weer veel irritatie veroorzaken en de daar bijhorende onrust. Laten we hopen dat de balans niet te veel doorslaat naar de verkeerde kant.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten