portraitfactorynl tweede kamer 132

Wilders' "Draaiboek naar Autocratie": De nieuwste fantasie van linkse paniekzaaiers

Politiekdec 27 2023, 16:00
In een uitspatting van typisch linkse hysterie op de Correspondent, verkondigt John Morijn, bijzonder hoogleraar recht en politiek, dat Nederland op weg is naar een autocratie onder de PVV. Morijn trekt parallellen tussen de PVV en de politieke situaties in Hongarije en Polen, waar de democratie en rechtsstaat volgens hem onder druk staan. Dit is niet alleen een belachelijk simplistische kijk op de complexe politieke landschappen van deze landen, maar ook een ongegronde angstcampagne tegen de PVV vanuit de elitaire grachtengordel.
Laten we duidelijk zijn: de vergelijking van Morijn tussen de PVV en de regeringen van Polen en Hongarije is een klassiek voorbeeld van linkse paniekzaaierij. Hij schildert een doemscenario waarbij Wilders Nederland zou omtoveren tot een autoritair regime. Dit is niets meer dan een fantasie, bedoeld om angst aan te wakkeren en de PVV in een kwaad daglicht te stellen. Het begint inmiddels ook als een grijsgedraaide plaat te klinken.
De werkelijkheid is dat de PVV een partij is die stevig geworteld is in de Nederlandse democratische traditie. Hun succes in de verkiezingen is een legitieme uiting van de volkswil, een fundamenteel principe van onze democratie. Om de PVV af te schilderen als een soort voorbode van autocratie is niet alleen misleidend, maar ook een belediging voor de intelligentie van de Nederlandse kiezer.
Wat betreft Polen en Hongarije, daar zien we een complexe strijd tussen nationale soevereiniteit en EU-centralisme. Het is kortzichtig en ongenuanceerd om deze landen simpelweg af te doen als anti-democratisch of autoritair. Ze hebben hun eigen unieke politieke en historische contexten, die niet kunnen worden gereduceerd tot simpele vergelijkingen met Nederlandse partijen.
De waarschuwing van Morijn, uitgesproken terwijl hij vastzat in een lift, is misschien wel symbolisch voor de benauwde en beperkte visie van de linkse elite op de wereldpolitiek. Ze zitten vast in hun eigen echo-kamer, niet in staat om de realiteit van democratische bewegingen te begrijpen die niet in hun straatje passen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
In plaats van ons te laten leiden door irrationele angsten en misleidende vergelijkingen, moeten we de PVV beoordelen op hun daden en beleid binnen de Nederlandse democratie. We moeten waakzaam blijven voor alle vormen van autoritarisme, maar laten we ons niet laten meeslepen door de fantasieën van linkse paniekzaaiers. In 2024 blijft DDS daarom ook de PVV kritisch volgen zodat zij op het nationalistische pad blijven en niet mee buigen met hun globalistische coalitiegenoten VVD en NSC.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten