shutterstock 1157861293

Voormalig president Trump blijft strijden voor immuniteit in veronderstelde verkiezingsfraudezaak

Politiekdec 24 2023, 12:00
In de Verenigde Staten wordt er momenteel alles aan gedaan om de voormalige president Trump">Donald Trump te weerhouden van een terugkeer naar het Witte Huis. Trump heeft nu het federale hof in Washington D.C. verzocht om hem immuniteit te verlenen tegen vervolging met betrekking tot vermeende verkiezingsfraude. De juridische vertegenwoordigers van Trump betogen namelijk dat zijn handelen destijds viel binnen de grenzen van zijn presidentiële mandaat en dat hij enkel de integriteit van de verkiezingen wenste te waarborgen. Op basis daarvan stellen zij dat hij niet vervolgd zou moeten worden voor verkiezingsfraude.
Speciaal aanklager Jack Smith tracht echter aan te tonen dat Trump wel degelijk betrokken was bij een samenzwering om de verkiezingsuitslag te beïnvloeden, met als doel het dwarsbomen van de rechtmatige overwinning van Joe Biden. Smith heeft het Hooggerechtshof zelf verzocht snel een uitspraak te doen over de mogelijke immuniteit van Trump, zodat dit geschil opgehelderd zou zijn en het eigenlijke proces kon aanvangen.
De rechtszaak met betrekking tot vermeende verkiezingsfraude staat gepland om op 4 maart volgend jaar te beginnen. Echter, doordat een lagere rechtbank zich nu eerst buigt over de kwestie van immuniteit, gevolgd door eventuele beroepsmogelijkheden, lijkt vertraging in de procedure waarschijnlijk.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Het federale hof van beroep in Washington zal op 9 januari de argumenten van Trump met betrekking tot immuniteit aanhoren. Mocht blijken dat Trump niet veroordeeld kan worden, bestaat de mogelijkheid dat hij opnieuw president wordt. De gezondheid van huidig president Joe Biden verslechtert wekelijks, en Trump zou uiteindelijk gezien kunnen worden als de sterke leider waar veel Amerikanen naar verlangen, ondanks zijn eigenaardigheden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten