portraitfactorynl tweede kamer 108

Nietszeggend D66-kamerlid Faissal Boulakjar mag uithuilen bij lokale krant en loopt leeg over FVD en PVV

Politiekdec 24 2023, 15:00
Het was een van de D66-talenten die onder de vleugel van Sigrid Kaag furore moest gaan maken in Den Haag. De Bredase Faissal Boulakjar blikt in de plaatselijke krant terug op zijn tijd in Den Haag en concludeert dat politici in Den Haag “eigenlijk altijd op zoek zijn naar strijd”.
In 2021 betreedt de Bredanaar voor het eerst de Tweede Kamer. Waarna er al direct een vertrouwenscrisis ontstaat wegens de situatie rondom ‘functie elders’ voor Pieter Omtzigt. Ook de coronapandemie raast voort wanneer de Bredase D66'er zijn beëdiging ondergaat. De ceremonie is somber, hij mag slechts één familielid meenemen.
Boulakjar heeft weinig kunnen bereiken en wijt dit deels aan Wopke Hoekstra en de VVD. "Ik wilde me richten op mijn portefeuille, met name woningbouw en mobiliteit. Echter, de kabinetsformatie sleepte zich voort. Zowel Wopke Hoekstra van het CDA als de gehele VVD blokkeerden elke vorm van vooruitgang."
Ook gaat de D66'er in op de verstandhouding met Kamerleden van Forum voor Democratie. Volgens Boulakjar waren de FVD-kamerleden niet collegiaal; daar waar Kamerleden in de wandelgangen nog wel eens een praatje maakten, was dat bij FVD-kamerleden anders. “Geen contact. Ik weet niet wat die mensen bezielt.”
Dat is waarschijnlijk ook exact de reden waar het fout is gegaan bij D66. De Kamerleden – met Sigrid Kaag voorop – hebben totaal geen idee van wat er buiten hun eigen bubbel allemaal speelt, waarbij er mensen zijn die niet geloven in de angstcampagne die partijen als D66 propageren met betrekking tot klimaat en andere 'progressieve' onderwerpen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Ook de PVV moet het uiteraard nog even ontgelden in het interview. “Een leider die verschrikkelijke dingen zegt, die mijn geloof, de islam, niet als geloof ziet maar als ideologie. Als daar zo’n twee miljoen mensen op stemmen, dan geeft dat een knauw.”
Verder gaat de Bredanaar nog in op het feit dat Wilders in 2009 al eens in een gedoogcoalitie heeft gezeten en dat dat toen vooral heeft geleid tot veel ellende en nog meer verloren vertrouwen. Het is duidelijk dat D66'ers geen enkel besef hebben van wat er speelt in de samenleving en dat hun eigen idealen de boventoon moeten voeren, ook als Nederlandse kiezers totaal een andere afslag nemen. Gelukkig kunnen de D66-kamerleden die een paar maandjes in de bankjes hebben gezeten nu met hun wachtgeld lekker met de beentjes omhoog vakantie gaan vieren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten