20220125 tweede kamer nilufer gundogan volt

Voormalig Volt-Kamerlid Nilüfer Gündogan zet punt achter politieke carrière

Politiekaug 23 2023, 15:00
De Haagse politieke arena verliest wederom een opmerkelijke persoonlijkheid. Nilüfer Gündogan, onafhankelijk Kamerlid sinds mei 2022 en voormalig Volt-lid, heeft aangekondigd dat ze zich niet verkiesbaar stelt voor een nieuwe termijn in de Tweede Kamer. Ze was zonder enige twijfel één van de meest spraakmakende Kamerleden van het afgelopen anderhalf jaar.
Haar optreden in debatten bracht ontegenzeggelijk kleur in de politieke discussies. Ze viel op door haar uitgesproken stijl en kon soms behoorlijk fel uit de hoek komen, wat vaak voor vermakelijke momenten zorgde. Eerder brak Gündogan met haar voormalige partij Volt, te midden van een conflict over grensoverschrijdend gedrag binnen de partij. De breuk trok behoorlijk de aandacht en wierp een schaduw over de nieuwe pro-EU partij onder leiding van Laurens Dassen.
Gündogan is niet de enige afsplitser die de keuze heeft gemaakt om een eigen partij op te richten. Wybren van Haga en inmiddels ook Pieter Omtzigt zijn haar voorgegaan. Echter, in tegenstelling tot hen heeft Gündogan ervoor gekozen om niet met een eigen partij deel te nemen aan de verkiezingen. Dit roept de vraag op waarom ze zich niet heeft aangesloten bij een bestaande partij. Vooral nu, met de komst van Omtzigt, lijkt het politieke landschap ingrijpend te veranderen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De politieke toekomst van Gündogan blijft momenteel onzeker. Het lijkt er sterk op dat we haar niet meer in de politiek terug zullen zien en dat ze wellicht pas in een later stadium met haar eigen partij zal komen of zich alsnog aansluit bij een bestaande partij. Gündogan noemt het "onrealistisch" om nu in zo'n korte tijd een eigen partij uit de grond te stampen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten