portraitfactorynl tweede kamer 151

VVD'ers willen meer meer meer oorlog: "Noord-Korea is een groot gevaar!"

Politiekjan 16, 19:00
Zolang als ik me bewust ben van de politiek - ik ben 39 jaar - wordt er om de zoveel tijd geroepen door neoconservatieven dat Noord-Korea een groot gevaar vormt voor de rest van de wereld. Vaak gebeurt dit na een speech van de Grote Leider aldaar of na een militaire test. Maar nooit blijkt dat de angst gegrond is. Noord-Korea is vervelend, het is een ziek land... maar iemand aanvallen? Dat doen die gekken niet. Dan worden ze namelijk meteen weggevaagd, en dat weten ze.
Toch weerhoudt dat neoconservatieven er niet van om regelmatig voor Noord-Korea te waarschuwen. Dat doen ze vaak om twee mogelijke redenen. Ten eerste willen ze mensen bang maken en bang houden. Zo zijn we makkelijker te beïnvloeden.
De tweede reden is dat neoconservatieven van oorlog houden. Ze willen meer, meer, meer oorlog. Hoe vaker er bommen vallen, hoe beter, wat deze gekken betreft.
En dus zien we vandaag VVD'er Rubel Brekelmans die weer eens oreert over Noord-Korea en ons vertelt dat het land levensgevaarlijk is. Zó gevaarlijk, dat we... weer iets moeten doen. Iets op militair gebied. Misschien niet meteen bombarderen, maar ons toch zeker wel "voorbereiden" op een mogelijke oorlog.
"Soms wordt er lacherig over gedaan, maar Noord-Korea vormt een ernstige veiligheidsdreiging," schrijft de grootste en engste neoconservatief van de VVD op X. "Door de massale levering van artilleriegranaten krijgt het nog meer ruimte van Rusland en China."
Vervolgens schrijft het nare mannetje, dat ook altijd meer meer meer oorlog tegen Rusland en Iran wil: "Ook is het een handige pion om het Westen verder onder druk te zetten. Ook dit vraagt meer militaire capaciteiten van de VS in Azië. De zoveelste reden voor Europese landen om meer voor onze eigen veiligheid te zorgen!"
Deze enge neoconservatieven blijven echt bezig. Er is nooit een moment waarop zij denken: weet je, misschien dat we gewoon eens moeten ophouden met dat continue gezanik over oorlog. Nee, ze willen overal strijd - en ze willen iedereen ook nog eens bang houden.
Het zijn zielige, vervelende, misselijke mensjes. Maar ze zijn vooral ook levensgevaarlijk. Als deze idioten het voor het zeggen krijgen staan de hele wereld namelijk in no time in brand.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten