TCE 20210429 Tweede Kamer122

Wannabe dictator Jesse Klaver (GL) bijt Pepijn van Houwelingen (FVD) toe: 'Ga zitten!'

Politieksep 08 2021, 10:08
Tijdens het debat over de voortgang van de formatie deed Pepijn van Houwelingen het woord voor Forum voor Democratie. Blijkbaar was dat tegen het zere been van GroenLinks-dictator Jesse Klaver. Want toen Van Houwelingen opstond om een interruptie te plaatsen beet de GroenLinkser zijn FVD-collega in de Kamer toe dat hij direct weer moest gaan zitten. Waar haalt Klaver de arrogantie vandaan, vraagt ook BBB-voorvrouw Caroline van der Plas zich af.
BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas bericht op Twitter dat er gisteren een heel merkwaardige confrontatie plaatsvond tussen Jesse "Jankerd" Klaver en Pepijn van Houwelingen. Die laatste voerde het woord voor FVD tijdens het formatiedebat. Als zodanig mocht hij dus ook interrupties plaatsen, net zoals álle representanten van de partijen in de Kamer dat mochten.

"Ga zitten joh!"

Maar toen ging het mis. "Pepijn van Houwelingen doet een interruptie op Gert Jan Segers," schrijft van der Plas, "en Klaver bijt hem vanuit de zaal toe: 'Ga zitten joh!'"
Het is natuurlijk een ongelooflijke schoffering, niet alleen van Van Houwelingen zelf, maar ook van de vele honderdduizenden Nederlanders die op 17 maart op Forum voor Democratie hebben gestemd. Klaver vertelt niet alleen Van Houwelingen, maar ook al die kiezers dat ze op hun kont moeten gaan zitten en hun bek moeten houden (pardon the French).

Van der Plas veroordeelt Klavers totalitaire trekjes

Ook Van der Plas vindt dit gedrag van Klaver volstrekt onacceptabel. "Wat?" schrijft ze. "Je kunt het niet eens zijn met Pepijn of met FvD. Ze zijn en blijven gekozen volksvertegenwoordigers en hebben alle recht om te interrumperen."
https://twitter.com/lientje1967/status/1435311312607842307
Zo is het natuurlijk precies, maar stalinisten als Klaver hebben daar altijd lak aan gehad. Dat zeiden ze misschien niet altijd hardop, maar blijkbaar voelen ze zich nu zo onaantastbaar dat ze dat wél doen. Ze voelen zich overduidelijk niet meer gebonden aan welke beperkingen dan ook. Zij bepalen wat er gebeurt. Alle andersdenkenden moeten letterlijk hun mening voor zich houden.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Wat een grof schandaal. En hoe kan het dat de rest van de Kamer dit soort wangedrag niet veroordeelt?
Ah. Wacht. Omdat ze er natuurlijk net zo over denken als Klaver. Daarom.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten