2l4a6067 fleur agema geert wilders gidi markuszower pvv

Wat?! PVV nóg groter: 37 of zelfs 38 zetels voor Geert Wilders

Politieknov 23 2023, 8:15
De uitslag is vanmorgen vroeg nog mooier geworden voor Geert Wilders. Nu bijna alle stemmen geteld zijn blijkt namelijk dat de PVV waarschijnlijk uitkomt op 37... en misschien zelfs wel op 38 zetels. Het verschil met de rest is daarmee nóg groter, want de nummer twee (GroenLinks-PvdA) is gedaald naar 25 zetels. Dit is hoe een mega-overwinning eruit ziet.
We kunnen onderhand echt spreken van een historische verkiezingsuitslag. De PVV is niet een béétje groter dan de concurrentie, nee, de verschillen zijn enorm. 37 of zelfs 38 zetels voor de PVV, 25 voor GroenLinks-PvdA en 24 voor de VVD. Het zijn ongekende cijfers. Nederland heeft zich duidelijk uitgesproken: de burger wil een einde aan de zelfhaat, aan de woke-propaganda, aan de knettergekke immigratiecijfers, aan de afbraak van de zorg, aan de onbetaalbare prijzen van boodschappen, en aan het tekort aan woningen.
Of, zoals Groningers die met de NOS hebben gesproken, "al mijn geld gaat naar iedereen, behalve naar mijzelf." Daar zijn ze helemaal klaar mee. Weer anderen voegen toe dat uit gesprekken met collega's heel duidelijk blijkt dat immigratie ook echt een enorme rol heeft gespeeld. "Ze willen de grenzen dicht."
Het is voor het eerst dat een niet-kartelpartij - een niet-traditionele partij, een jonge partij - op zo'n grote schaal de Tweede Kamerverkiezingen heeft gewonnen. De uitslag "historisch" noemen is dus geen overdrijving. Het is een feit.
De échte totale nieuwkomer is natuurlijk NSC van Pieter Omtzigt. NSC stond nog niet eens zo heel lang geleden op 30 zetels en in sommige peilingen zelfs op 40. Daar is weinig van terecht gekomen. Het zijn er uiteindelijk 20 geworden. Voor Omtzigt en de zijnen is dat echter nog steeds een heel behoorlijk resultaat, ook omdat het ze een sleutelpositie geeft in het formatieproces én omdat het betekent dat de fractie niet zo groot is dat ze onhandelbaar is. Omtzigt en co. kunnen zo bouwen aan de uitbouw van hun partij, het CDA 2.
D66 is van 10 in de exit polls naar 9 gegaan bij het echt echte tellen. Een enorme afstraffing voor de nepdemocraten. BBB komt uit op 7. Het CDA op een historisch laag cijfer: 5. De SP ook. FVD helaas, helaas, helaas op 3 zetels, hoewel alles nog niet geteld is en de mogelijkheid op een vierde zetel nog steeds bestaat. Laten we het hopen. Vervolgens komt de Partij voor de Dieren met 3 zetels, de ChristenUnie met 3, de SGP met 3, DENK met 3, Volt met 2 en JA21 met 1. Joost Eerdmans is dus de enige JA21'er in de Tweede Kamer. Annabel Nanninga vist naast het net.
Dit betekent ook dat Wybren van Haga en zijn BVNL uit de Kamer zijn gegooid door de kiezer. Ze zijn héél dicht in de buurt gekomen van die ene zetel, en volgens mij kan het theoretisch nog steeds omdat 30 gemeenten hun uitslag nog moeten doorgeven. Maar voorlopig zitten ze nét onder de kiesdelen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS wisten we dat dit de belangrijkste verkiezingen van ons lezen zouden worden. Nou, Nederlanders hebben dat ook begrepen! Nu is het zaak om door te pakken en Nederland te veranderen. Denk jij daar net zo over? Steun DDS dan! Doneer aan DDS en help ons het mediakartel aan te pakken en pal te staan voor ons mooie land!
50Plus ook. BIJ1 ondergaat hetzelfde lot. Ook andere partijen zoals de Libertaire Partij en Splinter, die er voor het eerst in hoopten te kunnen komen, zijn roemloos ten onder gegaan. Nul zetels voor deze clubs.
Daar zal de PVV natuurlijk lak aan hebben. Geert Wilders, Fleur Agema, Martin Bosma, en al die andere PVV'ers hebben gisteren de mooiste dag en avond van hun politieke carriere gehad. Het was één groot feest voor ze - een feest dat ook vandaag ongetwijfeld nog flink doorgaat. Wat een ongekend resultaat, wat een enorme zege voor deze partij!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten