2l4a6188 attje kuiken pvda wieke paulusma d66

Wieke Paulusma van D66: Abortus als standaardzorg is haar mantra!

Politiekokt 06 2023, 12:00
''Vrouwenrechten". Het lijkt wel alsof elke links-liberale politicus tegenwoordig dit toverwoordje op hun lippen heeft. En het D66 Tweede Kamerlid Wieke Paulusma is geen uitzondering. Sterker nog, ze heeft deze term naar een heel nieuw niveau getild. Waarom? Omdat ze schaamteloos het standpunt van het Reformatorisch Dagblad over de rol van D66 in de liberalisering van de abortuspraktijk heeft geclaimd als een badge van eer. Ze zegt trots: ''Precies waarom ik politiek actief ben. Om elke dag opnieuw te werken aan rechten voor vrouwen. Net zo lang totdat abortus gezien wordt als reguliere zorg..
Echt? Is dat waar D66 voor staat? Abortus als gewoon een andere dagelijkse praktijk? Als we mevrouw Paulusma mogen geloven wel.

Precies waarom vrouwen als jij op hun plek gezet moeten worden wegens verspreiden van feitelijke onjuistheden, symboolpolitiek en het daarmee verkrachten van vrouwenrechten. Ik heb er geen andere woorden voor.

Wieke Paulusma
Wieke Paulusma
@wiepau

Precies waarom ik politiek actief ben. Om elke dag opnieuw te werken aan rechten voor vrouwen. Net zo lang totdat abortus gezien wordt als reguliere zorg, het niet meer in het Wetboek van Strafrecht staat en vrouwen ongehinderd toegang hebben tot deze vormen van zorg.

Image
144
Reply
En dan hebben we nog de scherpe opmerkingen van opiniemaker Sietske Bergsma. Zij lijkt wel de enige die helder ziet wat Paulusma en haar D66 kameraden werkelijk aan het doen zijn. Bergsma laat het er niet bij zitten en zegt: ''Precies waarom vrouwen als jij op hun plek gezet moeten worden wegens verspreiden van feitelijke onjuistheden, symboolpolitiek en het daarmee verkrachten van vrouwenrechten. Ik heb er geen andere woorden voor.''
Het is overduidelijk: Wieke Paulusma heeft haar zinnen gezet op het veranderen van het beeld rondom abortus. Maar is dat werkelijk waar de Nederlandse vrouw op zit te wachten? De uitspraken van Paulusma lijken meer op ondoordachte, op emotie gebaseerde retoriek dan op een goed doordachte visie voor de toekomst van Nederland.
Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Gelukkig hebben we altijd de verkiezingen op 22 november nog. En als D66 blijft doorgaan met het verkondigen van deze waanzinnige ideeën, dan kunnen we wel raden wat de uitslag zal zijn. Tot dan, blijf kritisch en denk goed na over de toekomst die u voor Nederland wenst!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten