Screen Shot 2022 02 25 at 133734

Wilders: 'Verlaag de energierekening, zet de BTW op 0%!'

Politiekfeb 25 2022, 12:17
Geert Wilders is woedend dat het kabinet de burger niet tegemoet wil komen voor de belachelijke stijging van de energierekening. "Het is ongelooflijk," zegt de PVV-leider.
PVV-leider Geert Wilders eist dat het kabinet iets doet om Nederlanders te compenseren voor de stijging van hun energierekening. Dat heeft hij uitgelegd bij Omroep ON!
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1496848108445401089
De energierekening is bijna verdubbeld, aldus Wilders. Hij en zijn collega's krijgen dan ook enorm veel mails van bezorgde burgers die bang zijn dat ze deze rekening gewoon niet meer kunnen betalen. "Mensen die met de jas aan thuis zitten met de verwarming op 17 graden. Dit weekend wordt het weer -3 graden 's nachts," aldus Wilders, maar deze mensen kunnen de rekening gewoon niet betalen als ze de temperatuur op een normaal niveau instellen.
"En dan heb je een kabinet dat wel een potje heeft van 60 miljard euro voor klimaat en stikstof, de hobby's van Kaag, maar die zeggen dan: 'Ja, als het gaat om de rekening van de mensen die thuis zitten met de verwarming uit, daar hebben we even geen zin in...' Dat is een gigantische belediging van de kiezer," ging hij verder.
Daarom heeft Wilders een voorstel ingediend om de BTW van de energierekening in ieder geval tijdelijk op 0% te zetten. Op dit moment is dat tarief 21%, wat natuurlijk totaal geschift is.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
"Dat levert de mensen een honderden euro's lagere rekening op," legde Wilders uit. "En voor de mensen die het dan nog niet kunnen betalen - gepensioneerden, de zzp'ers, de AOW'ers - verdriedubbelen we het bedrag dat de gemeente kan geven."
Op die manier wordt dat enorme verschil in de hoogte van de energierekening dus tegengegaan wat de PVV betreft. De partij heeft daar dan ook een wetsvoorstel toe ingediend.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten