edwin van der sar web summit

Ajax maakt bekend dat Edwin van der Sar na een periode van bijna elf jaar aftreedt als algemeen directeur

sportmei 30 2023, 10:00
Edwin van der Sar stapt op als algemeen directeur van Ajax, zo heeft de club zojuist bekendgemaakt op haar officiële website. Na bijna elf jaar in de directie te hebben gezeten, heeft Van der Sar besloten om een stap terug te doen. Hij geeft aan dat hoewel er mooie momenten zijn geweest, het ook een buitengewoon zware periode is geweest.
Van der Sar zal zijn taken overdragen aan zijn collega-directieleden per 1 juni 2023. De Raad van Commissarissen (RvC) heeft Van der Sar gevraagd om formeel aan te blijven tot 1 augustus, zodat er een goede overdracht kan plaatsvinden van zowel nationale als internationale aangelegenheden.
Onder leiding van Van der Sar eindigde Ajax dit seizoen op de derde plaats, achter Feyenoord en PSV. Het was voor Ajax het slechtste seizoen in veertien jaar tijd. De sportieve neergang, die deels werd veroorzaakt door het vertrek van Marc Overmars als directeur voetbalzaken en vervolgens hoofdtrainer Erik ten Hag, werd Van der Sar door supporters zeer kwalijk genomen.
Het vertrek van Edwin van der Sar als algemeen directeur van Ajax markeert het einde van een tijdperk voor de club. Van der Sar heeft een belangrijke rol gespeeld in de wederopbouw en het succes van Ajax in de afgelopen jaren. Onder zijn leiderschap heeft de club grote successen behaald, waaronder meerdere landstitels en een succesvolle Europese campagne. De supporters van Ajax zullen gemengde gevoelens hebben bij het vertrek van Van der Sar. Hoewel er teleurstelling is over het afgelopen seizoen, is er ook dankbaarheid voor de successen die hij heeft bereikt en de rol die hij heeft gespeeld in het herstel van de club.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten