Screen Shot 2022 12 03 at 100325

Filmpje! Vandaag Inside: 'Speel met drie voorin tegen Amerika, vijf achterin'

sportdec 03 2022, 12:30
Tijdens de vrijdaguitzending van Vandaag Inside liet René van der Gijp weten dat Oranje wat hem betreft met drie mensen in de voorhoede tegen Amerika speelt vandaag. Achterin moeten er dan vijf staan, zodat Daley Blind geholpen kan worden door Nathan Aké. Maar daar had Johan Derksen het één en ander over te zeggen.
Vandaag speelt het Nederlands elftal de achtste finale tegen de Verenigde Staten. Ik ben ervan overtuigd dat dit moeilijk wordt (wat alles zegt over het niveau van Oranje). Sterker nog, Oranje vliegt er, denk ik vandaag gewoon keihard uit. Na België en Duitsland is het dan ook einde oefening voor ons land. Terecht, want dit elftal kan vast heel veel, maar voetballen kunnen ze echt niet.
Hoe dan ook, René van der Gijp liet gisteravond weten bij Vandaag Inside dat hij wil dat Oranje in een opstelling speelt met 5 verdedigers en 3 aanvallers. Tussen die linies in zouden Marten de Roon en Frenkie de Jong dan moeten opereren.
Dat is dus feitelijk een zwak middenveld. Maar de hoop is dat de 3 voorin voor onrust kunnen zorgen bij Amerika zodat hún middenvelders meer bezig zijn met aanvallen dan met verdedigen, en dat de vijf Nederlandse verdedigers kunnen ingrijpen als Amerika wél aanvalt.
Maar er is wat discussie over Daley Blind. Zou Van der Gijp die laten staan als linksback, vroeg Wilfred Genée zich af? Die antwoordde dat hij inderdaad met Blind zou beginnen... maar dat hij hem eruit zou halen als hij er één keer "heel erg" uit wordt gelopen. Want dat mag niet gebeuren omdat het voor te veel problemen kan zorgen.
Daarop wilde Johan Derksen ook even iets van zich laten horen. Want, zei de voormalige hoofdredacteur van het magazine Voetbal Inside, het is wel "een ongezonde situatie hoor dat je assistent-coach de vader van je linksback is. Dat moet de coach niet willen, dat moet de zoon niet willen, en dat moet Van Gaal niet willen."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Natuurlijk is dat honderd procent waar. Op deze manier heb je toch de schijn van belangenverstrengeling tegen je. Geen enkele voetbalvader zou zeggen dat zijn zoon op de bank moet zitten. Geen enkele. Maar in het geval van Daley is dat toch wel problematisch, want er valt echt wel iets voor te zeggen dat hij het gewoon niet meer kan bijbenen.
En ja, dat is vanaf dit moment in het toernooi natuurlijk wel degelijk een probleem. Oranjes verdedigers kunnen best foutjes maken en tactisch af en toe slecht staan... maar je het kan het je niet veroorloven om iemand achterin te hebben die werkelijk niet meer kan meekomen; die eruit wordt gelopen. En dan niet één keer, maar steeds weer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten