shutterstock 2097532540 1

Max Verstappen verzilvert derde F1 wereldkampioenschap na spannende race in Qatar

sportokt 08 2023, 13:00
Max Verstappen heeft opnieuw zijn stempel gedrukt op de wereld van de Formule 1 door zijn derde wereldkampioenschap veilig te stellen tijdens de sprintrace in Qatar. De 26-jarige Nederlander van Red Bull Racing behaalde zijn derde mondiale triomf doordat zijn teamgenoot Sergio Pérez uitviel.
Terwijl Verstappen in 2021 en 2022 ook de wereldtitel veroverde, was zijn dominantie in 2023 ongekend. Twee jaar geleden stond hij nog in een intense strijd met de legendarische Lewis Hamilton, waarbij Verstappen de titel in de laatste race veroverde. Dit jaar en in 2022 was er echter geen sprake van echte concurrentie in de belangrijkste autosportklasse.
Verstappen begon de 19 rondjes van 5,4 kilometer vanaf de derde startpositie in Qatar. Hij eindigde als tweede in de sprintrace, met de verrassende winnaar Oscar Piastri voor zich. Hoewel Piastri een geweldige prestatie neerzette, ging de aandacht vooral uit naar de drievoudig wereldkampioen uit Nederland.
Verstappen wist van tevoren dat het binnenhalen van de wereldtitel dit jaar een relatief eenvoudige taak zou zijn. Als zijn teamgenoot Sergio Pérez zou winnen, had Verstappen aan een zesde plaats genoeg om het kampioenschap veilig te stellen. Als Pérez niet in de top 3 zou eindigen, hoefde Verstappen zelfs geen punten te scoren om de titel op die dag te verzegelen. En zo geschiedde, omdat Pérez halverwege de strijd moest opgeven.
Na de race staan er dit jaar nog vijf Grand Prix's op de kalender. Van de zestien voorgaande races won Verstappen er maar liefst 13, waaronder een indrukwekkende reeks van 10 overwinningen op rij, een record. Alleen in Singapore stond hij niet op het podium. Sergio Pérez (met twee overwinningen) en Carlos Sainz behaalden de andere zeges van het seizoen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten