egyptian iveco police truck1

Egyptische politieagent opent vuur op Israëlische toeristen in Alexandrië: Dodelijke slachtoffers en gewonden

Buitenlandokt 08 2023, 14:00
Een Egyptische politieagent heeft het vuur geopend op Israëlische toeristen in de stad Alexandrië, wat heeft geresulteerd in dodelijke slachtoffers en gewonden. Volgens het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken zijn ten minste twee Israëlische burgers om het leven gekomen, samen met een Egyptenaar, terwijl er ook meldingen zijn van een gewonde.
Dit tragische incident deed zich voor bij een bus met Israëlische toeristen, geparkeerd bij de beroemde toeristische attractie, de Zuil van Pompeius. De Egyptische politieagent die het vuur opende, is inmiddels gearresteerd, en de plaats delict is afgezet door veiligheidstroepen. Schokkende beelden van het incident verspreiden zich razendsnel via sociale media, waarop te zien is hoe twee slachtoffers levenloos op de grond liggen, en ambulances gewonden naar medische faciliteiten vervoeren.
Het incident is bijzonder verontrustend gezien de huidige situatie waarin Israël en Palestijnse militanten van Hamas met elkaar in conflict zijn. Egypte heeft tientallen jaren geleden vrede gesloten met Israël en heeft vaak gefungeerd als bemiddelaar in het Israëlisch-Palestijnse conflict. Desondanks kan het anti-Israëlische sentiment in Egypte nog steeds hoog oplaaien, wat dit gewelddadige incident benadrukt.
Opvallend is dat dit anti-Israëlische sentiment ook elders in de wereld meer zichtbaar wordt, waarbij zelfs in westerse steden "jongeren" te zien zijn die de aanvallen van Hamas vieren. Het is verontrustend dat het Israëlisch-Palestijnse conflict de grenzen overschrijdt en onrust veroorzaakt in westerse steden. De verdere ontwikkelingen in deze situatie blijven onzeker, en het is te hopen dat de rust in de westerse wereld behouden blijft en de spanningen snel zullen afnemen. Helaas lijkt, gezien de impact op Israël, het einde van dit conflict nog niet in zicht te zijn.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten