voetbal wk 2022 scaled

Super League overwinning: Einde van UEFA's voetbalmonopolie

sportdec 21 2023, 11:00
In een historische uitspraak die het voetballandschap op zijn grondvesten doet schudden, heeft het Europese Hof van Justitie het groene licht gegeven voor de Super League schrijft VI. Hiermee is de dominante positie van de UEFA en FIFA in het Europese voetbal doorbroken, een keerpunt dat de macht teruggeeft aan de clubs zelf. Eindelijk gerechtigheid tegenover de arrogante voetbalbobo's!
Laten we even terugblikken. In april 2021 kondigden twaalf Europese topclubs (Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, Atlético Madrid, Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Internazionale en Juventus), de crème de la crème van het voetbal, een nieuwe competitie aan: de Super League. Een gedurfd initiatief dat werd gesmoord door de bureaucratische machtswellust van de UEFA, die dreigde met harde sancties en uitsluiting. Maar de tijden zijn veranderd, de tafels zijn gedraaid. Het Hof in Luxemburg heeft nu duidelijk gemaakt: de UEFA en FIFA hebben geen enkel recht om clubs te straffen voor het opzetten van een eigen competitie.
Deze uitspraak is een overwinning voor de voetbalclubs die hebben gevochten voor hun recht om hun eigen toekomst te bepalen. Bernd Reichart, de drijvende kracht achter de Super League, heeft het bij het rechte eind: het tijdperk van UEFA's monopolie is voorbij. Clubs hoeven zich niet langer te schikken naar de grillen van deze monopolistische machtsstructuren.
Maar laten we niet naïef zijn. De UEFA en FIFA zullen niet zomaar toegeven. Deze uitspraak is een directe uitdaging voor hun gevestigde orde, een orde die jarenlang heeft gedomineerd en geprofiteerd van de sport. Dit is echter een stap in de juiste richting, een stap naar een voetbalwereld waarin clubs en spelers meer inspraak en autonomie hebben.
De Spaanse La Liga mag dan wel klagen over de 'egoïstische en elitaire' aard van de Super League, maar in werkelijkheid is dit een strijd om vrijheid en zelfbeschikking in de sport. De uitspraak van het Hof is een duidelijk signaal dat de tijd van voetbalorganisaties als onaantastbare entiteiten voorbij is.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Dit is een moment om te vieren. Het is een overwinning voor het voetbal, voor de clubs, en voor de fans die moe zijn van de monopolistische en zelfzuchtige praktijken van organisaties als de UEFA en FIFA. Het voetbal gaat een nieuw tijdperk in, een tijdperk waarin de sport weer van de clubs en de fans is. Laat dit een waarschuwing zijn voor de geldbeluste bobo's.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten