De NS is definitief de weg kwijt

Geen categoriedec 02 2011, 18:59
We wisten natuurlijk al lange tijd dat het alles behalve goed gaat bij de Nederlandse Spoorwegen. Toch komt het als een schok dat de NS overstappers bewust laat omrijden.
De reden? Als de reizigers meteen overstappen kan dat weleens leiden tot te volle treinen. Daarom worden ze dus van het hek naar de dam gestuurd. 'Laat ze maar langer over de reis doen, dan hoeven we in ieder geval geen klachten te horen over dat ze niet konden zitten', is blijkbaar de houding van onze vrolijke vrienden van de NS.

Wanneer door een sein- of wisselstoring minder treinen rijden tussen bepaalde stations, laat de NS reizigers soms een omweg maken. 'Het kan simpelweg niet anders. De capaciteit van de stoptreinen is niet groot genoeg', aldus persvoorlichter Edwin Van Scherrenburg.

De capaciteit van de stroptreinen is niet groot genoeg? En dus laten jullie reizigers doelbewust via een enorme omweg aankomen op de plaats van bestemming? Wat als deze mensen naar het werk moeten, naar een belangrijke vergadering of, God verhoede het, zelfs naar een begravenis? Hebben jullie daar nou zo ontzettend veel lak aan dat jullie je daar niet druk om kunnen maken?
Schokkend. Zelfs voor NS-maatstaven lijkt dit helemaal nergens op.
Het ergste van dit hele verhaal is nog wel dat ze het bij de NS allemaal heel normaal lijken te vinden. Geen woord van excuus van de Van Scherrenburg. Ach, wat vertraging, doelbewust, om de incompetentie van 'het bedrijf' te verbergen? Dat is toch geen probleem? Alleen een zeurpiet kan daar over klagen:

Volgens Van Scherrenburg valt de vertraging voor de meeste reizigers wel mee en bovendien mogen mensen vanaf Schiphol zonder toeslag met de Fyra reizen. Deze hogesnelheidstrein levert voor bovenstaande reizigers echter geen tijdwinst op. De voorlichter meldt overigens dat op teletekst wel altijd de volledige informatie staat. 'Ook was omreizen voor veel mensen gewoon handiger, vanmorgen.'

Ach ja, het was 'gewoon handiger' voor 'veel mensen'. Jawel. Je deed het natuurlijk omdat het in hun belang was. De belangen van de NS hadden daar helemaal niets mee te maken. 
Juist ja.
Beste dames en heren volksvertegenwoordigers, kan iemand hier als-je-blieft iets aan doen? Dit is volkomen onacceptabel. De NS is de weg kwijt, wie grijpt er in?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten