Samsom geeft toe: Ja, het is inderdaad nogal onrustig bij de PvdA ja!

Geen categoriemei 02 2016, 8:00
Blijkbaar is de PvdA-fractieleider toch niet zo blind als we dachten.
Gisteren liet Diederik Samsom weten dat zijn partij wat hem betreft moet "genieten" van de geboekte successen. Welke successen dat zijn weet niemand, de partij heeft werkelijk niets goeds voor elkaar gekregen, maar blijkbaar maakt dat hem niets uit. Hij zégt dat hij successen heeft geboekt, en dus is dat zo. Voor zoiets als feiten heeft hij geen tijd.
Blijkbaar zei de leider van de PvdA gisteren echter meer. En dat 'meer' was lang niet zo positief (of beter gezegd: naïef):

PvdA-leider Samsom erkent dat het „onrustig” is binnen zijn partij. Veel sociaaldemocraten pruimen de koers niet, sinds de partij in zee ging met de VVD. Ze worden extra zenuwachtig nu de verkiezingen in beeld komen.

Zoals hij in zijn speech zei:

"Het is zwaar. Dat voel ik en dat voelt u."

Daarmee doelde hij niet alleen aan de slechte peilingen, maar ook aan het gebrek aan 'successen' van de partij, waar hij hilarisch genoeg tegelijkertijd ook nog even over opschepte. Als je niet beter wist zou je bijna denken dat 'ie schizofreen is. Didi en Samsom: twee knetterrode activisten -- maar één positief en de ander negatief -- in één lichaam.
Hilarisch genoeg liet Samsom weten dat hij de partij weer bij elkaar wil brengen, en groot wil maken in de peilingen, door te pleiten voor een volstrekt onbetaalbaar onderwijsplan. Voor dit plan moet "op termijn" 10 miljard euro vrijgemaakt worden, geld dat de regering helemaal niet heeft. Vervolgens moet dat geld gebruikt worden om ervoor te zorgen dat leraren minder voor de klas staan. Ja, dat lees je goed: Samsom wil dat docenten minder tijd besteden aan hun primaire verantwoordelijkheid. Want tja, doen waar je voor betaald wordt is natuurlijk zwaar overschat. Samsom weet daar zelf alles van. Hij zou zijn partij groot moeten maken én de belangen van de kiezer behartigen, maar doet geen van beide. Toch krijgt hij elke jaar meer dan een ton bijgeschreven op zijn bankrekening. Blijkbaar gunt hij leraren hetzelfde leventje, natuurlijk op kosten van de belastingbetaler.
Als hij werkelijk denkt dat dit onzinnige voorstel voor een comeback zorgt voor zijn PvdA wens ik hem bijzonder veel succes. Ik kan in ieder geval niet wachten tot volgend jaar: het jaar waarin de sociaaldemocraten weggevaagd worden en maar een handvol zetels behouden in het parlement.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten