Nederturkse columnist Özcan Akyol leest Nederlanders de les over Zwarte Piet

Geen categorieokt 25 2016, 10:00
De Nederturkse AD-columnist Özcan Akyol vindt het geweldig dat Zwarte Piet afgeschaft wordt.
Akyol vindt het geweldig mooi dat Zwarte Piet niet meer te zien is op RTL. Oh, en volgens hem vinden Nederlandse kinderen dat óók prima. De enigen die zich hier druk om maken zijn volwassenen:

Toen het persbericht gisteren werd gelanceerd, ontstond de digitale dynamiek die we konden verwachten: mensen scholden het mediabedrijf uit voor cultuurverraders en organiseerden met elkaar een boycot. Het kinderfeest mocht niet zomaar verdwijnen.

Goh, het is inderdaad wel héél schokkend dat het volwassenen zijn die zich hard maken voor onze cultuur inderdaad, Özcan. Ik bedoel maar: normaal gesproken zijn juist kinderen keihard bezig met het behouden van de cultuur, de geschiedenis van hun land, en de lange termijn impact die bepaalde wijzigingen op de cultuur kunnen hebben.
Oh, wacht: natuurlijk niet. We noemen het een 'kinderfeestje,' maar wat Özcan en de meeste andere allochtonen niet begrijpen is dat het voor Nederlanders veel meer is dan dat. Het is een uiting van onze cultuur; één van de weinige culturele tradities die we nog over hebben. En die willen zij nu van ons afpakken. Dát is waar we ons tegen verzetten.
Vervolgens schrijft de Nederturk:

Het punt is: Sinterklaas gaat niet verdwijnen. De hele viering maakt alleen een evolutie door, zoals wij met elkaar ook niet meer het leven van onze grootouders imiteren, maar dankzij nieuwe kennis en mogelijkheden de boel anders inrichten.

Waar heeft deze man het over? Zijn grootouders zijn Turks, niet Nederlands. Het is nogal wiedes dat hij hun leven niet imiteert: zij rolden waarschijnlijk ergens door de bergen in het oosten van Turkije.
Oh, en wat is dat gezeur over een "evolutie"? Dit is geen "evolutie," maar een afschaffing van de cultuur, afgedwongen door politiekcorrecte racisme-roepende nieuwkomers als hij.
Met andere woorden, Akyols redenering rammelt aan alle kanten. Maar, helaas, hij is nog lang niet klaar. Lees dit pareltje van een paragraaf maar even:

"De woede en het onbegrip van de voorstanders van Zwarte Piet zijn begrijpelijk, vooral als ze in het dagelijks leven nooit met donkere mensen te maken hebben, en dus niets van hun grieven meekrijgen. Maar de klassieke inrichting van het sinterklaasfeest is onhoudbaar."

Ook dat is weer belachelijk. Denkt deze betweter nou werkelijk dat alleen mensen die geen omgang hebben met donkere mensen Zwarte Piet kunnen steunen? Dat is echt pertinente onzin. Wij hebben allemaal omgang met allerlei soorten mensen, maar anders dan Akyol leggen wij de link niet tussen onze donkere vrienden en Zwarte Piet. En dat doen zij óók niet. De enigen die dat wel doen zijn stiekeme racisten als Akyol en co.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten