Triest: ook in Eindhoven werd dit weekend een homo vanwege z'n geaardheid afgerost

Geen categorieapr 03 2017, 20:00
Volgens de homohatende dader zou hij zijn "gediscrimineerd" door twee homoseksuelen, maar dat is echt regelrechte kolder. In werkelijkheid is hij een homofobe zak uitwerpselen die z'n handjes niet thuis kan houden. En nog triester: dit was het tweede incident van dit kaliber van afgelopen weekend.
Vandaag en gisteren was een aanval op een homoseksueel stel in Arnhem groot nieuws. De twee liepen hand in hand en werden belaagd door een stel agressieve Marokkanen met een betonschaar.
Triest genoeg was dit dus niet het enige incident van afgelopen weekend waarbij homoseksuelen de dupe werden van homofoob geweld. Ook in Eindhoven was het raak, waar Bas van der Geer en zijn vriend Alfie na het uitgaan een jongen van allochtone komaf tegen het lijf liepen. Aldus Omroep Brabant:

"Ook in Eindhoven zijn dit weekend twee homo’s mishandeld vanwege hun geaardheid. Dit bevestigt de politie na het uitgebreide verhaal van een van de slachtoffers op Facebook. "Ik heb me hier in Eindhoven altijd thuis en veilig gevoeld. Maar na deze avond denk ik er wel twee keer over na voordat ik als homo zijnde 's avonds alleen over straat loop", schrijft een van de slachtoffers.

De mannen van 22 en 25 jaar uit Eindhoven werden in de nacht van vrijdag op zaterdag in het centrum van de stad mishandeld. Een van hen werd in elk geval meerdere keren in zijn gezicht geslagen. Ook werden de twee uitgemaakt 'voor vieze vuile homo's'. "

Wie de Facebook-post van Bas van der Geer leest, ziet pas hoe smerig de dader te werk ging. Hij heeft de jongens eerst op het hart gedrukt niks tegen homo's te hebben... om daarna een onzinverhaal over fietsen te verzinnen, de jongens te mishandelen en vervolgens ook nog te roepen dat hij werd gediscrimineerd:
https://www.facebook.com/BasDeBeerr/posts/10209470082373578
Het meest indringende stuk:

"Ik schreeuwde om hulp bij bijstaanders die naar aarzeling naar ons toe zijn gekomen.

Maar daar draaide hij het verhaal om; omdat zowel hij als de buitenstaanders van allochtone afkomst waren riep hij: "zij discrimineren mij!" Dit deed mij vooral veel pijn; alles wat hij daarvoor tegen ons had verteld was gewoonweg een leugen en hij had alleen de haat in hem omdat wij homoseksueel zijn. "

Dus ja, mensen: blijf vooral hand in hand lopen over het Binnenhof en spam heel Twitter kapot met #allemannenlopenhandinhand. Maar uiteindelijk zal je toch écht iets meer moeten doen dan alleen dit om dit soort homofobe idioten en hun zwakzinnige aanvallen te keren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten