Politiekcorrecte burgemeester van Londen wil dat May Trump weert: 'Hij is hartstikke fout!'

Geen categoriejun 06 2017, 14:00
Sadiq Khan toont zich weer eens van zijn meest tolerante kant.
De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, en Donald Trump kunnen bepaald niet met elkaar opschieten. Onlangs werd dat maar weer eens duidelijk toen Trump Khan schoffeerde omdat die Londenaren verteld had dat ze zich vooral geen zorgen moesten maken over het grote aantal agenten dat tegenwoordig op straat loopt. Niets aan de hand, jongens, het is puur uit voorzorg! Weest vooral niet gealarmeerd! Huhuh, ondertussen zijn er de laatste tijd meerdere aanslagen gepleegd in Engeland en weten we dat er maar liefst 23.000 islamistische extremisten in dat land wonen.
Oeps.
Niet zo gek dus dat Trump, die altijd bereid is het politiekcorrecte establishment even flink wakker te schudden, duidelijk maakte dat hij daar net een beetje anders over denkt.
Burgemeester Khan heeft nu teruggeslagen; natuurlijk niet door Trump te bestrijden met argumenten (daar word je maar moe van), maar door een poging te doen om hem het zwijgen op te leggen. Volgens de zelfverklaarde tolerante burgemeester voor alle Londenaren (dus ook voor hen die Trump gunstig gezind zijn) moet de Britse overheid Trump namelijk laten weten dat hij niet welkom is voor een staatsbezoek.
"Ik denk niet dat we de rode loper moeten uitrollen voor de president van de Verenigde Staten in de situatie waarin zijn beleid indruist tegen alles waar wij voor staan," aldus Khan. "Het hebben van een 'speciale relatie' is anders dan het hebben van een beste vriend. Je steunt ze als ze in de problemen zitten, maar je pakt ze publiekelijk aan als ze fout zitten,. Er zijn veel dingen waarover Trump fout zit."
Ah ja, natuurlijk. Opmerkelijk omdat Khans partij, Labour, er totaal geen moeite mee heeft om Syriëgangers terug het land in te laten. Dat is blijkbaar helemaal prima, maar wee je gebeente als je als réchtse politicus niet altijd even politiekcorrect bent. Dan ben je meteen persona non grata.
https://twitter.com/StefanMolyneux/status/871960010716307456
Nou gaat zo'n burgemeestertje natuurlijk helemaal niet over staatsbezoeken, maar het is desalniettemin heel aardig van meneer Khan dat hij weer even duidelijk maakt dat hij en zijn mede-linksmenschen weliswaar veel 'begrip' kunnen opbrengen voor gekleurde medemensen die roepen dat "alle blanken vermoord moeten worden," maar dat ze vredelievende rechtse mensen als Het Ultieme Kwaad zien. Het bewijst maar weer dat mensen als hij echt totaal van de pot gerukt zijn. En dát brengt rechtse verkiezingsoverwinningen uiteindelijk alleen maar dichterbij.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten