NOG MEER terreur in Spanje: aanslag met bomgordels op promenade en explosie in huis

Geen categorieaug 18 2017, 8:00
Na Barcelona zijn ook Cambrils en Alcanar opgeschrokken door ISIS-terreur.
Afgrijselijk. Nadat ik gisteren urenlang in een liveblog verslag deed van de gruwelaanslag in Barcelona, waarbij een moslimextremist inreed op voetgangers op de Ramblas en daarbij minstens 13 mensen doodde en bijna honderd mensen verwondde, dacht ik dat het niet erger kon worden. Toen ik vrijdagochtend wakker werd, bleek de realiteit echter anders: twee andere oost-Spaans plekken zijn geraakt.
In Cambrils, zo'n 100 kilometer ten zuidwesten van Barcelona, brak de hel los op een promenade van de kustplaats. Rond half twee 's nachts kwamen daarvan de eerste berichten binnen, waarbij eerst nog gedacht kon worden dat het misschien om een uitgebreide klopjacht ging op de daders van Barcelona:
Het bleek echter anders: dit was een aparte, weliswaar zeer waarschijnlijk gelinkte, aanslag. Naar verluid reden meerdere extremisten daar in op voetgangers en een politiewagen: de politie leek deze keer het doelwit te zijn.
Dat werd al snel bevestigd door andere bronnen: een auto was ingereden op agenten en er was nu een schietpartij plaats, waarbij er gemeld werd dat sommige van de aanvallers bomgordels zouden hebben.
Voor zover we nu weten zijn daarbij maar liefst vijf terroristen met bomgordels neergeschoten, gelukkig voordat ze die konden laten afgaan. Zeven omstanders zijn bij de aanslag gewond geraakt, maar vooralsnog zijn er - op de daders na, die wat mij betreft mogen branden in de hel - geen doden gemeld, in tegenstelling tot in Barcelona.
Nog zo'n honderd kilometer verderop blijkt nu echter een derde aanslag te zijn voorbereid: in de nacht van woensdag op donderdag vond een explosie plaats in een villa in Alcanar. Op dat moment had men nog niet serieus kunnen vermoeden dat dat gelinkt was met terrorisme, maar naar nu blijkt ontplofte een gasfles per ongeluk toen een jihadist die probeerde te prepareren voor een derde aanslag, die dan ook gister had moeten plaatsvinden. Als een niet-explosief busje al zoveel slachtoffers wist te maken, is het idee van een ander voertuig met daarin gasflessen natuurlijk al helemaal afschuwelijk: laten we blij zijn dat dit er dus niet van gekomen is, en hopen dat het ook niet meer zál komen.
Eén ding is duidelijk: dit kan in geen geval het werk zijn van een 'lone wolf' of een ander favoriet excuus van links, want dit is gewoon een sterk georganiseerde dubbel- (en bijna driedubbel-)aanslag door ISIS-jihadisten. Die barbaren hebben ons al eeuwen geleden de oorlog verklaard: de vraag is wanneer wij het afslachten van onze bevolking nu eindelijk eens een halt gaan toeroepen en terugslaan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten