Hoppa! Rechter ontneemt ISIS-moeder Lieke S. het contact met haar dochter

Geen categoriesep 24 2017, 13:00
Inmiddels heeft het Nederlandse strafrecht een hele traditie in het opleggen van ontoereikende straffen aan jihadisten, ISIS-lui en andere naar Syrië afgereisde malloten. Maar voor één keer hebben ze een goede beslisisng genomen door Lieke S. voorlopig het onbeschermde contact met haar tienjarige dochter te ontnemen.
Lieke S. (u weet wel - de geradicaliseerde Nederlandse vrouw die uitreisde naar Syrië en na haar terugkeer in Nederland gewoon weer de straat op werd gestuurd) heeft dan eindelijk haar eerste nederlaag in de rechtbank geleden. Na een eerdere zitting kwam ze nog naar buiten als de glansrijke overwinnaar: het OM had haar met andere terroristen gevangengezet in Vught, maar de rechter besloot dat ze gewoon in vrijheid haar zaak mocht afwachten.
Maar dit weekend is het lachen om haar juridische triomftocht haar hopelijk wel vergaan. Volgens de rechter hoeft Lieke S. voorlopig niet onbewaakt te worden toegelaten tot haar tienjarige dochter. Dat is wat de vader van het meisje nu succesvol geëist heeft:

"Terrorismeverdachte Lieke S. mag voorlopig geen onbegeleid contact hebben met haar tienjarige dochter. De rechter deelt de zorgen van de vader over de bedoelingen van de geradicaliseerde moeder.

Vanwege het vermoeden dat Lieke S. is geradicaliseerd en blijvende onduidelijkheid over haar intenties wil de vader van het meisje niet meewerken aan een normale omgangsregeling. De man vreest dat zijn ex een nieuwe poging zal wagen om het kalifaat te bereiken, vertelde hij in een kort geding dat zij tegen hem had aangespannen.

De rechter was het afgelopen week eens met de bezorgde vader. "Het is voorstelbaar dat de man zorgen heeft over het plotselinge en onaangekondigde vertrek van de vrouw naar het buitenland en haar intenties. Het is niet onredelijk dat hij de strafzaak wil afwachten waarin de vrouw uitleg zal geven over haar bedoelingen."

Ik zeg: prima zo. Laat jihadisten zoals Lieke maar voelen dat ze weer in een rechtstaat wonen, waar moordlustig of onderdrukkend gedrag niet beloond wordt, maar afgestraft. En laat - zoals de rechter ook besloten heeft - deze compleet van het pad geraakte mensen alsjeblieft niet de volgende generatie besmetten met hun genocidale fantasieën. Weiter so!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten