Ja hoor: 'Nederland discrimineert moslims veel meer dan andere landen!', aldus EU-onderzoek

Geen categoriesep 21 2017, 16:00
We zijn allemaal weer eens een stel enorme racisten, aldus EU-onderzoekers die moslims naar hun mening over racisme vroegen.
De Europese Unie heeft weer eens een heksenjacht geopend op 'foute landen', waar wij kennelijk bijhoren. Nouja, de Europese Unie: het 'Europese Agentschap voor Grondrechten', een kliek die al haar centjes vanuit Brussel krijgt. En zoals altijd geldt: wie betaalt, bepaalt.
Deze keer moesten de onderzoekers daar dan ook aan de slag met racisme en discriminatie van minderheden. Bij 'discriminatie van minderheden in Europa' denk ik meteen aan Joodse scholen en synagogen die bewaakt moeten worden of yezidi's die zelfs hier nog achterna worden gezeten door ISIS-fanaten, maar zo denkt Brussel natuurlijk niet: vrijwel het hele rapport focust zich op moslims.
En die zijn ontzettend zielig als we dit schrijfseltje mogen geloven. De inleiding laat daar weinig twijfel over:

Muslims living in the EU face discrimination in a broad range of settings – and particularly when looking for work, on the job, and when trying to access public or private services. The report examines how characteristics – such as an individual's first and last name, skin colour and the wearing of visible religious symbols like a headscarf, for example – may trigger discriminatory treatment and harassment.

Ik zou een heel eigen artikel over deze claim alleen al kunnen schrijven, maar voor nu houd ik het even in de Nederlandse context. Wij Nederlanders zijn namelijk na de Grieken het meest racistische volk van de Europese Unie richting moslims, als je dit mag geloven. Waar het gemiddelde percentage aan zielige moslims over de gehele Unie op 27 procent ligt, is dat bij ons maar liefst 42 procent. Oké, dat zijn best stevige cijfers ja.
Helaas is er een klein probleempje met dit onderzoek. Je zou denken dat de hoeveelheid gediscrimineerde islamieten geteld wordt op basis van aangiften of iets dergelijks, maar daar zit het hem dus: dit is puur op basis van een enquête waarin gevraagd werd of men zich gediscrimineerd voelde. Dit is dus puur de mening van de ondervraagde mensen. Nou wil ik zeker niet ontkennen dat moslims - net als zovele andere minderheden, maar dat terzijde - soms ontrecht gediscrimineerd worden. Dat zal best eens gebeuren, maar het idee dat dat in Nederland significant vaker gebeurt dan in andere EU-landen is natuurlijk absurd.
Nee, hier is iets heel anders aan de hand: in tegenstelling tot in vele andere landen is de islamisering, en vooral de zelfislamisering al zeer wijdverbreid, waardoor men hier als het ware veel meer aangemoedigd wordt om te zeuren. Ter vergelijking: moslims in Cyprus, dat volgens hetzelfde onderzoek het grootste percentage aan inwoners heeft dat liever niet naast een moslim zou wonen, klagen juist heel weinig. Waarom? Omdat het daar simpelweg niet telkens aangemoedigd wordt door de politiek correcte elite, en het dus geen issue is.
We hebben in Nederland dus zeker een probleem, maar niét dat we te racistisch zijn. Integendeel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten