Vrachtwagenchauffeur smokkelt 51 mensen de Duitse grens over

Geen categoriesep 16 2017, 15:00
Overal in het nieuws hoor je dat de migratiecrisis onder controle is en dat er steeds minder problemen zijn. De Europese Unie schijnt alles steeds beter inzichtelijk te hebben gemaakt en controle te hebben op de migratieroutes. Toch zijn er veel incidenten die het tegenovergestelde bewijzen.
Zo is er in Duitsland een vrachtwagen apart genomen waarbij in het laadruim 51 mensen stonden, waarvan 17 kinderen. De Turkse chauffeur zit nu vast onder verdenking van mensensmokkel. Je kan er nauwelijks iets anders van maken, in elk geval niet dat zonder dat die het wist 51 mensen het laadruim in zijn gemoffeld.
Er is nog niet bekend van waar de vrachtwagen komt, maar wel dat die bij de Poolse grens is opgepakt. Met de open grenzen binnen de Schengenzone is het veel makkelijker om dit soort routes te maken, met alle preventieve maatregelen die ook zijn opgesteld valt het niet te voorkomen. Er mogen geen permanente controles plaatsvinden, maar een aantal keer in een specifieke periode.
Men zal dan natuurlijk, net zoals nu, vrachtwagens met mensen oppakken. Maar het probleem is natuurlijk dat, net zoals nu, er niet gecontroleerd kan worden waar de vrachtwagen vandaan komt, wat het deed, en wat voor route het in de Schengenzone heeft genomen. Open grenzen hebben nadelen, en met migratie zijn dat grote nadelen. Dit soort incidenten zullen, zolang er open grenzen zijn, alleen maar meer komen.
Hieronder een voorbeeld van migratie per vrachtwagen, of de vrachtwagenchauffeurs het weten of niet:
https://www.youtube.com/watch?v=XTszdrMWHsU
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten