VIDEO Nieuw kabinet heeft een top idee: inburgering moet veel strenger en beter zijn

Geen categoriesep 23 2017, 12:00
Kabinet Rutte-III heeft een geweldig idee voor in de toekomst: inburgering moet veel beter en strenger. Wauw, daar komen ze nu pas achter na zo veel jaren. Dit probleem ligt er natuurlijk al langer, maar daar werd niets mee gedaan. Nu bedenken de formatiepartijen ineens dat het misschien, enigszins wel ergens een goed idee is om de inburgering te verbeteren.
Wat willen ze gaan doen? Ze willen de cursussen weer laten leiden door de overheid. Dat was eerst overgelaten aan marktpartijen en vluchtelingen moesten zelf geld lenen om de cursussen te kunnen betalen. Het was vooral bedoeld als een afschrikmiddel voor de migranten en een financiële prikkel om als migrant echt je best te doen voor die cursus.
Een nobel streven natuurlijk, behalve dat het gewoon niet werkt. Dit is een publieke aangelegenheid en met de overheid als bank achter de migranten, kunnen marktpartijen flink cashen. Daarbij gaat het om een verplichte cursus, dus de marktpartijen hebben altijd klanten. Dat stimuleert niet tot kwalitatieve cursussen.
De overheid moet de regels zelf kunnen bepalen en op deze manier is de politiek en de overheid ook direct de gevolgen aan te rekenen. De overheid draagt de directe verantwoordelijkheid voor het migratiebeleid en het integratiebeleid. Een top idee dus!
Arjen Lubach had een goed filmpje over dit onderwerp:
https://www.youtube.com/watch?v=iuM9O7MbFa0
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten