Wind van verboden op boerka's waait door Europa heen: Oostenrijk en Denemarken zijn aan de beurt

Geen categorieokt 06 2017, 18:00
In Denemarken heeft de regering besloten om boerka's te verbieden in het openbaar. Dit doen ze onder het voorstel van allesbedekkende kleding in het openbaar te willen verbieden. Daarmee sluiten het land aan bij een rij van Europese landen die het al hebben verboden.
Steeds meer landen hebben een boerkaverbod, waarbij het ongeveer tien jaar geleden nog een groot taboe was om het te hebben over het verbieden van de islamitische kledij. Oostenrijk heeft sinds zondag een verbod op de boerka en in de toekomst gaat daar nog veel meer veranderen met de conservatieve regering die er aan komt.
Denemarken is het enige Scandinavische land waar veel meer gedaan wordt tegen immigratie en plannen voor integratie. Noorwegen en Zweden lopen daarin heel erg achter op Denemarken. De conservatieve krachten in Europa keren terug en implementeren common sense beleid betreffende de grote migratieproblemen.
In Nederland is er in de Tweede Kamer ook al gestemd voor het boerkaverbod die de VVD en de PVV wilden introduceren. Daarin gaat ons kikkerlandje goed mee met de wind die door Europa heen waait. In Frankrijk is het nog strenger en is er een verbod in verschillende plaatsen op zogenaamde 'boerkini's' gelegd. Al met al wordt Europa wakker als het gaat om deze verschrikkelijk denigrerende kledij voor vrouwen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten