We zijn nog lang niet van ISIS-terrorisme af: Duitsland verijdelde vanochtend een nieuwe kerstmarktaanslag

Geen categorienov 21 2017, 15:00
De Duitse politie heeft vanochtend enkele Syriërs opgepakt die van plan waren een aanslag te plegen op de jaarlijkse Kerstmarkt in Essen.
Raqqa is gevallen, en Iran kondigde het definitieve einde van ISIS aan... maar de terreurbeweging is nog altijd niet verslagen. Een politie-actie in Duitsland bewees dat vanochtend wel, want daar lichtten de wetsdienders van onze Oosterburen enkele Syrische jihadisten van hun bed. Deze onfrisse lui wilden namelijk wat 'ongelovigen' vermoorden op de jaarlijkse Kerstmarkt in Essen. Dat plannetje gaat dus mooi niet door:

"In Duitsland zijn in alle vroegte zes asielzoekers uit Syrië opgepakt van wie wordt vermoed dat ze een aanslag wilden plegen. Volgens de Duitse krant Die Welt hebben vluchtelingen de mannen herkend als aanhangers van Islamitische Staat en aangegeven bij de politie.

Hoewel de plannen nog niet afgerond waren, zou het gaan om een "openbaar doelwit" dat ze met wapens of explosieven wilden aanvallen."

Geregeld moeten politiediensten in West-Europa uitrukken om jihadisten in de kraag te vatten die op het punt staan om mensen te vermoorden. Dat zal vermoedelijk ook nog wel een tijdje doorgaan, want alhoewel ISIS alle bravoure heeft verloren en niet meer 'cool' is, is de haat tegen het Westen niet afgenomen. Sterker nog, uit wraak voor de ontmanteling van hun droomkalifaat zijn dit soort lui juist des te meer gemotiveerd om zoveel mogelijk chaos en dood aan te richten.
Wen er dus maar aan, want de politie gaat het de aankomende jaren nog druk krijgen met types zoals de vandaag opgepakte Syriërs. Want de Kerstmarkt op Essen is nu veilig, maar er is altijd een volgend doelwit. Ik hoop dat onze inlichtingen- en veiligheidsdiensten dus gewoon blijven opletten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten