Dichtbij: Belgische terroristen hebben vanuit het gevang contact met jihadisten

Geen categoriejan 13 2018, 15:00
De Belgische minister van Justitie, Geens, heeft bekend gemaakt dat er vanuit de cel contact is met jihadisten in Syrië. En niet zomaar gevangenen, maar terroristen. Op deze manier willen ze waarschijnlijk aanslagen gaan plegen door Europa heen.
Het was nog geen eens de bedoeling dat men dit zou weten, want het kwam eigenlijk aan het licht door documenten van het ministerie als antwoord op vragen vanuit het Belgische parlement. Een deel van de documenten was vertrouwelijk, maar daar hebben ze een foutje in gemaakt. Nu weet de rest van de wereld ook wat er gaande is bij onze zuiderburen.

Uit die vertrouwelijke informatie blijkt onder meer dat vanuit de gevangenissen contact is geweest met in Syrië verblijvende Belgische terroristen. Ook zouden er verboden wapens zijn gevonden op beveiligde afdelingen waar de zwaarste terroristen zijn opgesloten. Om wat voor wapens het gaat, is niet bekendgemaakt.

Volgens Geens is er natuurlijk niets aan de hand, maar elk weldenkend mens weet wel beter. Dit heeft grote gevolgen voor België, maar de landen om België heen lopen nu ook meer gevaar. In Nederland moeten we serieus gaan nadenken wat we kunnen verwachten van deze wanpraktijken en nagaan of het bij ons wel goed gaat.
De open binnengrenzen hebben als groot nadeel dat een risico in het ene land gevolgen heeft voor nabije landen. Hier simpel mee omgaan heeft te grote gevolgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten