Dader van schietpartij in Florida was depressief, geradicaliseerd en lid van een extreem-rechtse beweging

Geen categoriefeb 16 2018, 20:00
Vandaag heeft Nikolas Cruz bekent dat hij de de dader was van de schietpartij op een school in Florida. In deze schietpartij kwamen er 17 mensen om het leven. Nu blijkt dat Cruz lid was van een rechts-extremistische organisatie waar die training kreeg aangaande geweldpleging. Dit brengt een ander licht op de zaak.

Hij zou in een depressie zijn geraakt nadat hij november vorig jaar zijn adoptiemoeder had verloren. Naar nu blijkt is hij ook lid geweest van de rechts-nationalistische groepering 'Republic of Florida'. Bij deze groep volgde Cruz paramilitaire trainingen. De leider van de beweging, Jordan Jereb, bevestigde dat de jongen er ook lid is geweest. Jereb omschrijf hem tegenover persbureau AP als 'normale witte jongen uit Florida'.

Zo zie je maar dat radicalisering in alle gelederen van de wereldbevolking voorkomt. In deze tijden worden dit soort acties alleen maar frequenter, omdat de polarisering zorgt voor een bubbel van geweld en agressie die alleen maar groter wordt en uiteindelijk uit elkaar klapt. De ene actie zorgt voor een reactie, waar dan weer een reactie op komt.
Misschien was er helemaal geen politieke motivatie in deze actie, maar het lijkt een soort wraakactie te zijn vanuit een depressie en radicaliserende gedachten.
In elk geval zorgt het vuurwapengeweld weer voor een discussie over meer controle op vuurwapens, al gaat dat in dit opzicht natuurlijk niet werken. Mensen die kwaad willen doen, houden zich niet aan de wet en omzeilen de regels. Het ligt veel dieper en psychologischer en dat maakt het juist enger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten