Genant: nóg een VVD-erelid keert partij de rug toe bij GR2018. Na Bolkestein muit ook Hans Wiegel: 'Stem op de SGP!'

Geen categoriemrt 20 2018, 19:00
Volgens VVD-erelid Hans Wiegel zouden inwoners van het pittoreske Ridderkerk er verstandig aan doen om op Peter Kranendonk, de nummer 2 van de SGP aldaar, te stemmen. Pijnlijk, want in Ridderkerk is er ook een VVD-gemeenteraadsfractie die Wiegel hiermee dus passeert.
https://twitter.com/SGPRidderkerk/status/976120558390784007
De SGP in het Zuid-Hollandse Ridderkerk gaf vandaag een opmerkelijk campagnevideo vrij: de partij werd daar gesteund door niemand minder dan VVD-erelid Hans Wiegel. Wiegel vertelt de kijker dat ze allemaal op Peter Kranendonk moeten stemmen, de nummer 2 van de SGP in het 45.000 tellende stadje.

"Ik ben Hans Wiegel, misschien kennen jullie mij nog.

Ik sta hier in Ridderkerk voor de deur van Peter Kranendonk, jullie kennen hem allemaal. Ik kan niet op hem stemmen, want hij woont in Ridderkerk en ik woon ergens anders. Hij is SGP, dat weten jullie natuurlijk ook allemaal en ik heb een andere partij, maar dat doet er niet toe. Hij is een fatsoenlijke man, hij kent zijn zaken, hij kiest voor samenwerking, heeft een eigen mening.

Kortom, beter kun je niet krijgen. Geef hem je stem!"

Oud-vicepremier Wiegel is hiermee het tweede VVD-erelid dat in een paar dagen tijd stevig afstand neemt van zijn eigen partij. Eerder al gaf Frits Bolkestein aan dat hij niet op de VVD-lijsttrekker in Amsterdam gaat stemmen, omdat die man 'veel te links' is. Bolkestein raadde overigens wel aan op de VVD te blijven stemmen, maar geeft net als Wiegel nu zijn stemadvies voor een uitgesproken christelijke kandidaat - Bolkestein opteerde voor de Syrische christen Hala Naoum.
Hoe de VVD-fractie in Ridderkerk (die momenteel 2 zetels hebben) denkt over dit stemadvies van hun erelid is onbekend, maar vermoedelijk gaan ze door de grond van schaamte. Het zou je namelijk maar gebeuren: door de populairste VVD'er ooit gepasseerd worden voor een hele andere - en niet eens liberale - partij. Au!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten