Boris van der Ham zou op racistische Ron Paul stemmen

Boris van der Ham zegt dat hij op Ron Paul zou stemmen als hij Republikein was. Echt waar, Boris?

De D66’er is blijkbaar nogal onder de indruk van de libertarier Ron Paul. Sterker nog, hij vindt Paul zo’n fantastische kandidaat dat hij een hele blogpost over hem heeft geschreven. Hij sluit zelfs af door te stellen dat Barack Obama (Boris zou nog altijd op Obama stemmen als hij Amerikaan, en dus niet een Republikeinse Amerikaan was) een voorbeeld kan nemen aan de congresman uit Texas.

Het is een beetje een merkwaardige instelling aangezien er nogal wat aan te merken valt op Paul.

Zo is hij bijvoorbeeld 100%, in alle omstandigheden, tegen abortus. Zelfs als een vrouw zwanger is doordat ze verkracht is, vindt hij dat zij het recht niet heeft om abortus te plegen. Je kunt veel zeggen over de andere Republikeinse presidentskandidaten, maar niet dat zij hierin net zo extreem zijn als Paul. Sterker nog, over het algemeen is men het er in Republikeinse kringen over eens dat abortus normaal gesproken niet uitgevoerd dient te worden, behalve in drie gevallen: incest, verkrachting en levensgevaar voor de moeder. 

Paul denkt daar heel anders over. Ben je verkracht? Jammer dan, je zult een kind van je verkrachter ter wereld moeten brengen. Een arts die daar anders over denkt moet, aldus Paul, gewoon naar de gevangenis worden gestuurd. Punt.

Nu is dat voor de gemiddelde D66’er natuurlijk al problematisch, maar het wordt allemaal nog veel – maar dan ook veel – erger. Heeft u weleens gehoord van de Ron Paul Political Report? Dat is een oude newsletter, waar Paul miljoenen heeft verdiend. Jammer genoeg voor Paul heeft journalist James Kirchick wat onderzoek gedaan naar deze brief. Wat blijkt? Deze stond in de jaren negentig vol van de samenzweringstheorieen, homo-haat, en, jawel, racisme.

The eight-page mailer obtained by Reuters via Jamie Kirchick, who unearthed Paul’s newsletter archives in 2008, is mostly focused on a rambling conspiracy theory about changes to the dollar. But Paul tries to bolster his credibility on the issue by noting that his newsletters have also “laid bare the the coming race war in our big cities” as well as the “federal-homosexual coverup on AIDS,” adding that “my training as a physician helps me see through this one.” He also condemns the “demonic fraternity” Skull and Bones, a Yale secret society that “includes George Bush and leftist Senator John Kerry, Congress’s Mr. New Money,” and “the Israeli lobby that plays Congress like a cheap harmonica.”

Given that the most shocking racist and homophobic content from his actual newsletters is reprinted in the span of just one eight-page mailer, it offers a stark picture of just how focused the publication was on these conspiracy theories.

In een van deze brieven stelt hij zelfs dat de federale overheid papiergeld aan het maken zou zijn dat gebruikt kon worden om de eigen burgers in de gaten te houden:

“The totalitarian bills were tinted pink and blue and brown, and blighted with holograms, diffraction gratings, metal and plastic threads, and chemical alarms,” he writes. “It was a portable inquisition, a paper ‘third degree,’ to allow the feds to keep track of American cash, and American citizens.”

Deze brieven maken duidelijk waarom Paul de Stormfront-kandidaat is. Natuurlijk kon dat ook weleens te maken hebben met zijn houding ten opzichte van de Civil Rights Act van 1964. Anders dan vrijwel iedere andere moderne Republikein was en is hij een tegenstander van deze wet die Afro-Amerikanen gelijke rechten bezorgde.

The Civil Rights Act of 1964 gave the federal government unprecedented power over the hiring, employee relations, and customer service practices of every business in the country. The result was a massive violation of the rights of private property and contract, which are the bedrocks of free society. The federal government has no legitimate authority to infringe on the rights of private property owners to use their property as they please and to form (or not form) contracts with terms mutually agreeable to all parties. The rights of all private property owners, even those whose actions decent people find abhorrent, must be respected if we are to maintain a free society.

Bovenstaande is een citaat uit een speech die hij gaf op… 4 juni 2004. Vergelijk dit met een Mitt Romney en diens vader, George (ook al een oud-gouverneur), die juist altijd een gepassioneerd voorstander zijn geweest van gelijke rechten. 

Knet-ter-gek natuurlijk. En het kan nog gekker. Zo gelooft Paul bijvoorbeeld dat 9/11 een inside job was. Leest u deze post maar even op RedState.com. Bekijk de video’s vooral ook even. Hij zei een paar jaar geleden nog dat 9/11 verder onderzocht zou worden en dat het officiele verhaal niets minder was dan een “cover-up” (een dekmantel). 

Beste Boris, is dit nu werkelijk de man die jij zou steunen? We begrijpen dat zijn buitenlandsbeleid jouw voorkeur geniet (niet ingrijpen in het Midden-Oosten, Israel aan haar lot overlaten), maar wat vind je dan van zijn homo-haat, zijn racisme, en zijn idiote samenzweringstheorieen?

* Overigens zegt Paul tegenwoordig dat hij niet al deze brieven zelf geschreven heeft, en dat hij niet altijd wist wat erin stond, maar dat geldt vreemd genoeg alleen voor de brieven die vol haat staan. De andere brieven heeft hij blijkbaar wel gelezen of geschreven; beetje raar. Daarnaast heeft hij hier miljoenen aan verdiend. Als ik iemand brieven laat schrijven, en als ik hem (of haar) mijn naam laat gebruiken, zorg ik ervoor dat ik weet wat erin deze artikelen staat. Daar zal Ron Paul niet anders mee zijn omgegaan. Op zijn minst zou je toch stellen dat hij het geld dat hij hieraan verdiend heeft direct terug dient te storten op de rekeningen van de racisten die hem financieel graag wilden steunen.

Foto: Wikimedia Commons / R. De Young.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

41 reacties

 1. Hugo

  @Floepert

   

  Dit schreef ik eerder bij een ander artikel. (het is geen complot maar de leugen is zo groot dat niemand het ziet).

   

  Lesje van mij aan Rutte:

  Elke politicus die het systeem van geld uit schuld blijft ondersteunen is een vijand van het volk

  Alle schuld is namelijk ontstaan bij de centrale banken. Alle centrale banken zijn privé eigendom (ja ook DNB)
  http://www.sdnl.nl/dnb-wie-is-wie.htm

  Fiatvaluta is per definitie schuld. Al het geld wordt uit dunne lucht gecreeerd en om het nog erger te maken wordt er zelfs rente over berekend. Deze rente zorgt ervoor dat de economie altijd moet groeien om de rente te kunnen betalen.

  “De weinigen die het systeem begrijpen, zullen zo geïnteresseerd zijn in haar winsten of zo afhankelijk zijn van haar gunsten, dat er geen oppositie vanuit deze klasse valt te verwachten, terwijl anderzijds de grote massa, geestelijk onbekwaam om de enorme voordelen te begrijpen… de last (het systeem) zonder klachten zal dragen en niet door zal hebben dat het systeem vijandig is aan hun grootste belangen.”

  Rothschild Brothers Londen, communiqué to associates in New York, 25 juni 1863

   

  Rutte jij behoort tot de groep (politici) die afhankelijk zijn van dit systeem en daarmee ben jij een vijand van het volk.

  En wat gebeurt er met hen die dit systeem wel begrijpen en willen beeindigen?

  Remember JFK
  Remember Pim Fortuijn
  Geert Wilders???

  Wat gebeurt er met landen die de dollar niet meer aanvaarden?
  Irak
  Libie
  Iran????

  Wat gebeurt er in Europa als landen dit spelletje niet meer mee willen spelen?
  Griekenland
  Italie
  Hongarije

  De ware machthebbers lachen zich de ballen uit hun broek hoe LINKS en RECHTS elkaar bevechten met hun idealisme en economische theorien. En de MSM….. die spelen het spelletje leuk mee.

  “Give me control of a nation’s money and I care not who makes her laws
  Mayer Amschel Rothschild”

  De linkse econoom Keynes wil de economie laten groeien door de vraag te stimuleren en schulden te maken bij de CENTRALE BANK

  De rechtse econoom Friedman kent een grote rol toe aan het geld in het economisch verkeer. Daarom pleitte Friedman ervoor dat de CENTRALE BANK ervoor moet zorgen dat de geldhoeveelheid slechts met een bepaald maximumpercentage per jaar groeit.

  Ziet u, het maakt niet uit of je links of rechts stemt, het enige verschil is dat met de theorie van Keynes het systeem eerder instort.

  De Oostenrijkse theorie pleit voor schuldenvrij geld (goud en zilver) en wil de CENTRALE BANK afschaffen om zo een duurzame economie op te kunnen bouwen.

  Onze politici zijn als de dood om het systeem ter discussie te stellen en daarom komen ze met rookgordijnen als bezuinigen of stimuleren (nog meer schulden maken) .

  Het maakt geen ene reet uit. Een systeem dat gebaseerd is op geld uit schuld zal altijd imploderen omdat het exponentiele groei van de economie en de geldhoeveelheid nodig heeft. Hierdoor ontstaat logischerwijs roofkapitalisme en overbevolking. Exponentiele groei van de economie bestaat niet want hiervoor is een onuitputtende bron van goedkope energie nodig. Exponentiele groei van de geldhoeveelheid kan niet (hyperinflatie)

   

  Het is geen complot Floepert, het is het systeem.

 2. Caroline

  Aha Michiel van der Galien, nu ben ik ook al iemand ‘van wie we weten in welke hoek die thuis hoort’. Wees dan een vent en zeg het gewoon dat je me een racist vindt. Kennelijk ben je dat al snel als je van vrijheid houdt, van een ingeperkte staat en van (als je dan toch een staat en wetten hebt), gelijkheid voor de wet.

   

  Ik ben voor Ron Paul omdat die een constitutionalist is die niet de zoveelste oorlog wil beginnen. Dat ik het daarom nog niet in en over alles met hem eens ben, behoeft geen betoog.

   

  Overigens, heb je de links wel bekeken die ik meestuurde? En ben je inmiddels achter het verschil tussen ‘helemaal geen wetgeving’ en de wens de wetgeving die daar hoort aan de staten te laten?

   

  En als ik me in een vlaag van verstandsverbijstering al eens aan racisme zou overgeven, dan zou je me juist niet  in het spamfilter moeten gooien maar met argumenten mijn verhaal bestrijden lijkt me zo. Maar op dergelijk collectivisme (wat is racisme immers anders) zal ik om meer dan één reden niet snel te betrappen zijn.

   

 3. Floepert

  [Floepert, in welk complot geloof ik volgens jou?]

   

  Die heb ik nu niet paraat, ik zie u alleen regelmatig commentaren plaatsen waarvan ik het in ieder geval nogal vergezocht vind. Zo denkt u dat u in een fascistische dictatuur leeft omdat u loonbelasting moet betalen en citeert u daarbij zelfs uit 1984. (u weet wel, van de laars die in uw gezicht trapt, de rest van uw leven)

  Maar ik heb nu geen tijd uw commentaren erbij te zoeken, ik beloof u dat als u weer met vergezochte ideëen op de proppen komt ik u erop zal wijzen.

 4. Caroline

  Floepert, facisme is het samensmelten van belangen van grote bedrijven, financiers en staatsmacht. Daarom denk ik dat we onder een facistisch stelsel leven, gewoon omdat dat zo is. En een dictatuur? Ja natuurlijk, een dictatuur want het is een dictatuur waar je niet mag zeggen wat je denkt en waar je als bedrijfseigenaar niet beter bent dan een uitvoerder van de aan je opgelegde regels. Voeg daarbij de onbeperktheid van de staatsmacht, en je hoeft alleen maar te kijken om facisme in actie te zien. Geloof is er niet voor nodig, en dat het er anders uit ziet dan pakweg 70 jaar geleden, dat weet ik ook nog wel.

 5. nielsthecriticist

  Michael van der Galien op 13 januari, 2012 – 15:48

   

  Je blog (inclusief reacties) over 9/11 is nog in herinnering.

  Voordewind, evenals Willem Middelkoop, reageerden positief op de bijeenkomst georganiseerd vanuit Engineers and Architects for Truth.

  De reacties lijken de zelfde kant op te gaan..

 6. Michael van der Galien

  Caroline: je kan volstrekt niet serieus worden genomen zolang je de Ron Paul Report gewoon blijft negeren. Dat zijn allemaal citaten uit zijn brieven, de andere links zijn over zijn standpunten met betrekking tot andere onderwerpen. Al met al verwerpelijk, al met al hebben ze niets te maken met vrijheid, maar alleen met zijn paleoconservatieve racistische ideeen en samenzweringstheorieen. Knettergek; dat is Paul.

 7. Henk

  @ Michael

   

  Er is maar 1 republikeinse kandidaat die ertoe doet en dat is degene die het later dit jaar mag opnemen tegen Obama. En ik verwacht niet dat Ron Paul dit gaat worden. Dus waarom al die drukte? 

 8. Caroline

  Ik negeer het rapport niet maar merk op dat er al veel over gezegd is, en dat dit alle ‘dirt’ is die met veel moeite opver hem gevonden is. En dat hij anders handelt en altijd anders gehandeld heeft dan blijkt uit de indruk die met het rapport gewekt wordt.

   

  En natuurlijk kan je dan wel gaan schelden op Ron Paul in je hoop je standpunten daarmee sterker te doen lijken, maar in mijn ogen doe je eerder het omgekeerde. Paleoconservatieve ideeën, wel ja en waarom ook niet?

   

  En dat er nog het een en ander te onderzoeken is aan 9/11 mag wel blijken uit het feit dat er tot op de dag van heden geen strafrechtelijk onderzoek ik gestart naar wat er die dag gebeurd is. Dat is geen complot-theorie maar een feit. En wat ik al eens eerder zei: naar het onderzoek van de vlekken op de jurk van Monica Lewinsky is meer onderzoek gedaan en er is meer tijd en geld aan besteed dan aan het onderzoek van het congres (de senaat?) dan aan het hele 9/11, en dat terwijl daarin de rechtbvaardiging (in 9/11 dus) is gevonden voor alle oorlogen en slachtpartijen sindsdien. Je hoeft echt niet uit het stenen tijdperk te komen om dat op zijn minst vreemd te vinden.

   

   

 9. Caroline

  Floepert, in welk complot geloof ik volgens jou?

 10. Floepert

  @ Caroline

   

  In The London Sunday times is op 15 november 1998 een artikel verschenen dat israel zou werken aan een ethnische bom. als bron hadden zij westerse en Israelische “intelligence sources”

   

  Het is dus inderdaad niet compleet uit de lucht gegrepen.

   

  Maar toch moet ik Michael gelijk geven dat u soms wel erg ver gaat met uw complot theorien en dat kan ik ook niet echt serieus nemen. Tuurlijk, de wereldgeschiedenis hangt aan elkaar van complotten en set ups, dat klopt. Maar de complotten waar u in schijnt te geloven zouden wel zo’n ontzettend complexe organisatiegraad kennen waarbij zoveel verschillende mensen betrokken zouden moeten zijn dat er toch wel iets van uitgelekt had moeten zijn. EN dan bedoel ik iets serieus en niet de onzin van de gemiddelde conspiracy websites.

   

  Zijn er conspiracy’s ? Absoluut, alleen niet in de mate waarin u dat denkt.

 11. Caroline

  Van der Galien, wat laat je je toch weer fraai inpakken door alle propaganda die over Ron Paul (als hij al eens wordt genoemd natuurlijk) wordt uitgestort. De man is constitutionalist en wil dus geen wetten en staatsbemoeiienis waar die niet hoort. Federale staatsbemoeienis, in de staten ligt het anders.

   

  Aangaande het racisme: dat ben je al snel in de VS. Gelukkig dus maar dat er genoegzaam tegengif is tegen de aantijgingen.

   

  Leuk ook dat die brief het enige is dat ze op Ron Paul hebben aan te merken, iets wat nog al een verschil is met de overige kandidaten.

   

  http://www.youtube.com/watch?v=8Rv0Z5SNrF4

   

  Tja, de man doet het gewoon, en daden spreken duidelijker dan woorden.

   

  Of hier, eens een ander geluid:

   

  http://www.youtube.com/watch?v=HeuSa0oIB6A

   

   

  Hadden wij hier maar zo een politicus die zo eerlijk is en die zich zo aan de wet houdt en wenst te houden als hij doet.

   

   

 12. Michael van der Galien

  Zakk: hij wil dat het per staat wordt besloten, maar wil wel degelijk dat staten het ook illegaal verklaren in het geval van verkrachting.

  http://www.ronpaul.com/on-the-issues/abortion/

  http://glassbooth.org/explore/index/ron-paul/12/abortion-and-birth-control/16/

  http://washingtonindependent.com/108709/ron-paul-cases-of-rape-incest-should-be-dealt-with-by-morning-after-pill-not-abortion

   

  Ook het volgende is van belang:

  I would not support Roe v. Wade but I certainly am absolutely opposed to the federal government funding abortion. But I cannot protect and fight for personal liberty if I don’t fight for the right to life, and if you endorse abortion moments before delivery or in the third trimester–which is now legal-I as a physician can be paid for it.”

   

  Caroline: dat is natuurlijk onzin. Lees de nieuwsbrieven er maar op na. In 2004 zei hij nog het volgende over deze brieven:

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_m-RhKBfb2g#!

   

  Ja, dat is in 1995. Toen maakte hij er nog reclame voor (logisch, natuurlijk, aangezien hij daar miljoenen mee verdiende).

   

  Met andere woorden: the man is full of shit.

 13. Thomas Jefferson

  Dank je voor je reactie. Ik wilde iets soortgelijks als typen. Trouw aan de constitutie ziet hij de US overheid alleen als middel om de rechten van het individu te beschermen. En zijn idealisme is glashelder, kleine overheid, geen bemoeienis overzee, monetair beleid ‘ontbanken’, etcetera.

  Natuurlijk valt er wel wat te zeggen over hem. Hij is voor de bouw van de moskee in ‘ground zero’ en bijvoorbeeld zijn abortus standpunt. Echter valt dat allemaal terug te voeren op de onderliggende aannames en de waarden die hij eraan hecht. Zo vind hij de bouw van de moskee legitiem, omdat het elke ondernemer in amerika vrij is te doen met zijn aangekochte land, of je er nou een toren, moskee of een kerk bouwt. En zo definieert hij het leven van een ongeborene al als levende en krijgt daardoor een beschermde status zoals ieder individu.

  Persoonlijk vind ik hem de meest geschikte kandidaat. Gehaat door de bankenjongens, de (wapen)industrielen, en daardoor een absolute bedreiging voor diegene die de democratie wel degelijk ‘besturen’.

   

   

 14. Michael van der Galien

  Wat mooie citaten uit zijn nieuwsbrieven, waar hij dus nog reclame voor maakte in 1995 en waar hij miljoenen aan verdiende:

   

  December 1989 newsletter claims that roving bands of African-Americans are trying to give white people HIV. According to the newsletter, “at least 39 white women have been stuck with used hypodermic needles-perhaps infected with AIDS-by gangs of black girls between the ages of 12 and 14.”

  On how to shoot and kill blacks and get away with it. “Carjacking. It is the hip-hop thing to do among the urban youth who play unsuspecting whites like pianos…. If you have to use a gun on a youth, you should leave the sceneimmediately, disposing of the wiped off gun as soon as possible.”

  On Haitian immigrants in the 90s: “If there is one thing we don’t need in this country, its more Haitians immigrants [sic] with AIDS. Congratulations to the Senate for stopping, at least temporarily, Clinton’s plan to have the AIDSians move here to die at $100,000 a pop, courtesy of the taxpayers.”

  Some samples: A December 1989 newsletter quoted by James Kirchick in the New Republicpredicted “Racial Violence Will Fill Our Cities” because “mostly black welfare recipients will feel justified in stealing from mostly white ‘haves.’ “

  Another letter said “I think we can assume that 95 percent of the black men in that city [Washington] are semi-criminal or entirely criminal.”

  In 1996, Ron Paul’s campaign defended his statements about the rationality of fearing black men. (“[W]e are constantly told that it is evil to be afraid of black men, it is hardly irrational.”) The Houston Chronicle reports, “A campaign spokesman for Paul said statements about the fear of black males mirror pronouncements by black leaders such as the Rev. Jesse Jackson.”

 15. Caroline

  Het noemen en onder ogen zien van feiten maakt wat mij betreft iemand eerder meer geschikt dan minder geschikt als president.

   

  Overigens staat Ron Paul is zijn opmerkingen niet alleen. Als ik me niet vergis maakte Jesse Jackson wel eens dezelfde opmerking om aan te geven dat er op dat gebied wat veranderen moet.

   

  Als ik mag kiezen wie ik ’s avonds in een donkere streeg tegenkom: iemand van wie ik statisch niets te vrezen heb (een oude dame met een handtasje) of iemand bij wie ik al alert word als ik hem zie (een jonge Marokkaanse man op een scooter) dan kies ik voor de oude dame met handtas. Niet omdat ik racist ben maar omdat ik graag veilig door dat steegje kom, en de kans dat met die dame te doen een stuk groter is dan dat dat lukt met de scooterjongen. En ja, ik weet het, dan nog kan het zo zijn dat de dame me berooft en de jongen met de scooter me overeind helpt en veilig thuis brengt, maar daarom gaat het niet bij het inschatten van kansen in de openbare ruimte.

   

  Paul is ook de enige die een link legt tussen het drugsmonopolie van de staat en het vreselijk effect dat dat monopolie heeft op de zwarte bevolking, en dat aan die vreselijke effecten een einde moeten komen door het opheffen van dat monopolie.

   

  Als je de waarheid niet meer mag zeggen wordt het wel erg somber allemaal.

   

  Ik begrijp je trouwens echt niet Van der Galien, dat je zo gebeten bent op de enige kandidaat die steeds zijn plichten (ook de miliaire) heeft gedaan, en wie niet anders te verwijten is dan dat hij de troepen nu juist niet de dood in wil sturen. En de bevolking niet wil uitleveren aan de bankiers. En zich aan de wet wil houden, een wet die voor iedereen gelijk dient te zijn in zijn ogen.

   

  Ik bedoel maar, iemand die zijn vrouw op haar sterfbed verlaat en/of de miliaire dienstplicht ontwijkt, en wel de mond vol heeft over fatsoen en moraal (en zich onderwijl door iedereen die dat maar wil laat betalen om alles te doen wat  die maar wil) , of Ron Paul: zelfs als ik verder niets van en over betrokkenen zou weten, dan zou ik wel weten naar wie mijn stem ging.

   

  Ik zie Ron Paul als de enige (daarom wordt de hele pers zo wild van hem, en volgens mij is het leerrijk eens te bekijken wie daarvan de eigenaren zijn, en of dat misschien dezelfde mensen zijn die alle belang hebben bij de voortzetting van de plundering van de US en het gebruiken van diens militaire macht) man die er alles aan gelegen is WOIII te voorkomen, en de VS terug te geven aan de samenleving daar.

   

   

   

   

 16. borisvanderham

  Beste Michael,

   

  Het is altijd weer een eer om op op DDS genoemd te worden. Ook fijn dat je mijn blogs leest.

   

  Maar lees je ze ook wel echt? Dat vraag ik me wel eens af.

   

  Ik heb op mijn website een blog geschreven over de Amerikaanse verkiezingen, en nu eens niet over een Democraat waar ik zelf op zou stemmen, maar eens een analyse gemaakt van de Republikeinen. In de blog heb ik ingezoemd op een kandidaat die opvallend genoeg hoge ogen gooit, Ron Paul. Terwijl hij vrij buitenissige standpunten heeft, die zeer afwijken van de Republikeinse dogma’s.

   

  Hij is een uitgesproken libertarier, die zeer anti-overheid is. Dat leidt in zijn geval tot absurde standpunten zoals het opgeven van de centrale bank en allerhande andere onzin, waar je wenkbrauwen diep van fronsen. Ook is hij in zijn persoonlijke opvattingen behoorlijk behoudend over bijvoorbeeld abortus. En wat ik vind van de oude kwestieuze teksten die je aanhaalt? Het is een retorische vraag . Dat kan je zelf ook wel verzinnen. 

   

  Ook wat betreft buitenlands beleid kraamt hij veel onzin uit. Maar jij ook lees ik. Jouw samenvatting van onze visie op het MiddenOosten heeft totaal niets met ons standpunt te maken.  

   

  Wat wel interessant is aan Paul dat zijn libertarische denkwijze ook tot een aantal interessante standpunten leidt, zoals rond the war on drugs en de openstelling van het huwelijk voor mensen van het gelijke geslacht . Standpunten die je eerder bij een Democraat als Obama verwacht, maar die wordt gegijzeld door het idee dat hij daarmee kiezers voor het hoofd zou stoten. In mijn blog omschrijf ik dat ik een flink aantal republikeinse jonge kiezers heb gesproken die dit soort standpunten ook graag zouden zien van de meer gematigde kandidaten als Romney. Ik zou eindig met de hoop dat Obama in ieder geval dat lef zal tonen op die standpunten. 

   

  Met vriendelijke groet

   

  Boris van der Ham

  http://www.borisvanderham.nl

   

   

   

   

 17. L.e.f.

  Conservatieven zijn vaak tegen abortus omdat het moord zou zijn. Waarom zou het dan na een verkrachting of bij incest wel toelaatbaar zijn? Als je oprecht gelooft dat een foetus een levend mens is en het doden dus moord, waarom is het dan zo dat als je iets aangedaan is door een individu een ander individu daarvoor de rekening gepresenteerd zou moeten krijgen? 

 18. tipo

  Nobelprijswinnaar Friedrich Hayek pleitte al in 1976 voor het afschaffen van centrale banken, zeker als de een Euro werd ingevoerd.

   

  http://mises.org/books/denationalisation.pdf

   

  Dat kunt u bizar vinden, omdat u zich dat als Euro-politicus niet zo goed kunt voorstellen, maar er valt veel meer voor te zeggen dan u denkt. Zo was er nooit een Eurocrisis geweest, als de Euro parallel aan nationale munten was ingevoerd en er geen vast ‘exchange mechanisme’ werd gehanteerd, maar dat de markt dit deed.

   

  Een exclusieve munt voor 17 landen met verschillende culturen/concurentiekrachten en eenzelfde monetair beleid voor al die 17 landen, dat is natuurlijk hetgeen werkelijk bizar is.

   

  Ik begrijp ook niet waarom Micheal zo moeilijk doet over die newsletter van Ron Paul. Over het algemeen zegt hij nu zinnige dingen. Kan ook niet anders, want hij is een libertarier.

 19. nielsthecriticist

  Dus je ziet een prijsstijging van goud, niet (alleen) als een waardestijging van goud, maar (tevens) als een waardedaling van valuta. 

 20. toetssteen

  Inderdaad. Als dit gekkenhuis nog wat doorgaat is de winterwortel nog steeds eetbaar en de rest niet koning Midas. Natuurlijk, u kunt met geweld mijn wortelen opeisen, maar dan hebben we toch een fijne maatschappij!!!

   

  Goud is een afspraak Hugo, in de basis is het natuurlijk helemaal niets. Ik verbaas me echt over mensen die meegaan in die speculatie van ome Midas.

  De realiteit Hugo is de dienst. U metselt mijn muurtje (ik zeg maar wat) en ik doe uw financiële zaken.

   

  Hohohoh, ’t is maar een voorbeeld, ik ben iets te duur in de verhuur.

  Maar dat maakt in de basis niet uit voor dat waar ik naar toe wil.. Lever maar een dienst en dan kunt u uitmaken of u van deze dienst gebruikt wenst te maken.

  Goud is niets, bewerk het, maak er wat moois van, het is niet eetbaar Midas.

   

   

   

 21. Hugo

  @Toetssteen

   

  Goud is inderdaad een afspraak, net zoals fiatvaluta’s dat zijn. Maar goud is niet zonder redenen al 5000 jaar het echte geld. 

   

  Het is schaars

  Het is deelbaar

  Het is een ruilmiddel

  Het behoud z’n waarde

  het rot niet, het roest niet

  Het heeft nauwelijks een andere functie dan voor sierraden

  Het wordt wereldwijd gedolven

   

  …..en het zit in onze genen..

   

  Het is niet erg als je goud bezit, het is pas een ramp als je het niet bezit.

   

   

  Goud is voor koningen

  Zilver is voor edelen

  ruilhandel is voor de middenstand

  fiatvaluta is voor schuldslaven..

   

  succes met de ontkenning….. (schuldslaaf I presume?)

 22. Hugo

  @Willem

   

  Nee, Goud wordt juist het nieuwe eikpunt. U gaat denken in koopkracht…..ounces dus. Als olie minder gewenst is dan zal de olie dus in prijs dalen.

   

  @Toetsteen

   

  Ik kan niet betalen met winterwortelen bij de belastingdienst. U geeft het zelf al aan waarom goud het echte geld is en altijd zal blijven… je kunt het niet printen!

   

  Hier een video van Ron Paul over Freegold en de goudstandaard

   

  http://matrixsentry.wordpress.com/2011/11/29/ron-paul-is-describing-freegold/

 23. toetssteen

  Goede en terechte vraag.

  Mijn idee over dit alles is eigenlijk een vrij nuchtere. Goud is niet eetbaar, olie niet drinkbaar.

  Ik bedoel daarmee te zeggen dat het gaat om het geleverde product, (van winterwortel tot vliegtuigonderdeel), desnoods in schelpen kan worden betaald als er maar niet wordt geknoeid.

  In de VS heeft de FED de geldmachine in handen gkregen, of beter gezegd, ze hebben degenen uitgeschakeld die hen wilden beletten die machine in handen te krijgen.

   

  Maar ik vermoed dat ergens deze machiaties tegen een keiharde muur zullen eindigen. De blokjes onder het piramidespel begeven het, het systeem dondert in elkaar.

  Goud, het zou wat. Koop er een paar mooie sieraden van voor uw vrouw.

  Het zal altijd gaan om eten.

  Helemaal niemand zal in een hongerperiode een teil winterwortelen ruilen voor een baar goud. En dat geeft naar mijn idee de relatieve waarde van goud wel aan.

 24. Hugo

  @Tipo

   

  En als ik u nu eens vertel dat er binnen de EMU nog een andere valuta wordt gehanteerd naast de Euro, maar dat u dit nogsteeds niet in de gaten heeft?

 25. tipo

  Bedoelt u de onofficiele goud, olie of grondbezit als paralelle valuta in de EMU-zone?

  Of heeft de EMU-zone een officiele paralelle munteenheid zoals in de muntunie Zwitserland het geval is,. Daar bestaat de WIR parallel aan de Swiss Franc? zie: http://en.wikipedia.org/wiki/WIR_Bank

   

  Of heb ik het echt niet in de gaten en doelt u op iets anders?

   

  De EMU heeft meer gemeen met de Zwitserse muntunie, dan met de Verenigde Staten, zoals is reeds eerder uitvoerig betoogd.

   

  Om die reden – om toch ontopic te blijven – is het nog maar de vraag of de Verenigde Staten baat heeft bij afschaffing van de FED en invoering van parrellele munten. In Europa zal dat zeker het geval zijn, net zoals dat in Zwitserland werkt.

   

  Maar ik geloof dat dit helemaal niet bekend is bij Nederlandse parlementariers, omdat die de noodzakelijke kennis en nieuwsgierigheid ontberen.

 26. nick

  @Hugo, met dank voor uw comment 16.22 uur! Dan denk ik dat er toch wel nog mensen zijn die begrijpen wat er speelt (achter de schermen en daarachter en ervoor …) 

  “Zorg dat de leugen niet te geloven groot is, dan geloven ze niet dat het een leugen kan zijn” Helaas dat is de waarheid! Het is het systeem en het systeem is zo ziek als je maar kan bedenken. En de politiek weet zich er geen raad mee, laf en bang als ze zijn. 

 27. Michael van der Galien

  Boris, die meningen van hem worden gedeeld door Don Black. Ga je binnenkort ook een blog schrijven waarin je stelt dat Obama het een en ander kan leren van deze man?

 28. Hugo

  @Tipo

   

  Acceptance speech by Dr. Willem F. Duisenberg, President of the European Central Bank, Aachen, 9 May 2002

   

  What is money? Economists know that money is defined by the functions it performs, as a means of exchange, a unit of account and a store of value. But, just as importantly, money is also defined by the community for whom it performs these functions. Because it is an economic instrument for each of its users, it is also a political and cultural bond between them. Consider this simple fact: we engage in an exchange of goods and services everyday by using money as the means of exchange; and we offer our labour in exchange for money, which, in itself, has no value. We only do this because we believe that we will, in turn, be able to exchange that money for more goods or services. This fact tells us much about the confidence that we place in money itself. And it tells us much more about the confidence that we place in each other. Hence, money is, in essence, a social contract.

  The euro, probably more than any other currency, represents the mutual confidence at the heart of our community.

   

  En nu komt het..

   

  It is the first currency that has not only severed its link to gold, but also its link to the nation-state. It is not backed by the durability of the metal or by the authority of the state. Indeed, what Sir Thomas More said of gold five hundred years ago – that it was made for men and that it had its value by them – applies very well to the euro.

  Every currency is a symbol of the community it serves. It is a symbol of the society as a whole, but also represents the political and cultural bonds between the members of that society. Surely this uniting power must have been felt – I am even tempted to say, physically – by those who have travelled from one euro area country to another this year.

   

   

  De goudvoorraad staat bij de ECB op de balans aan de activa zijde. De Euro is dus niet gebaseerd op een vaste goudprijs (goudstandaard.

   

  Binnen de EU betaalt men geen BTW op goud. (zilver wel). Goud is dus geld

   

  Laatste truuk in het boek van de centrale bankiers…. er komt een gigantische revaluatie van goud aan. Hup, in één klap 90% van alle schulden weg…

 29. tipo

  Goud is nu niet meer het fundament van geld, maar wel een anker. Het is echter een anker dat op drift is geraakt, aangezien het beinvloed wordt door centrale banken. Afgelopen jaar hebben centrale banken het meeste goud gekocht van de afgelopen 40 jaar. Europese Centrale banken zijn voor het eerst netto-kopers van goud sinds 40 jaar. Dat kun je interpreteren, als dat centrale banken goud als geld zien, omdat ze het op hun balans als activa zetten en er geen btw over betaald moet worden. Maar uiteindelijk is er een ‘gold exchange standard’ waaraan het papieren fiat geld zich toe verhoudt. Er is simpelweg ook niet genoeg goud om al het geld te dekken, waardoor er vanzelf ‘papieren goud’ bijgedrukt wordt. Wat nu dus gebeurt, door grootschailg aankopen van goud door centrale banken: het goud dat reeds in bezit is van centrale banken wordt daardoor meer waard. Dat geeft reden tot overheidsbeinvloeding en dat leidt altijd tot inferno’s als het om geld gaat.

   

  Goud is weliswaar beter dan papieren ‘ fiat money’, maar niet vrij van overheidsbeinvloeding. Geld dat uitgegeven wordt door instellingen die geen ander belang dan het uitgeven van goed goed hebben in vrije concurentie met anderen, DAT is het enige echt goede geld. Echter: wat goed geld is, zal per regio verschillen.

   

  De Euro is rampzalig aan het worden, maar goud zelf is geen alternatief. Het enige alternatief is om de autoriteit van geld weg te halen bij de overheid en de politiek en het terug te geven aan de echte economie-en in elke regio.

 30. Hugo

  @Tipo

   

  Je ziet het niet. Lees de tekst nogmaals. Wim Duisenberg heeft het hier over een nieuw monetair systeem.

   

  What is money? Economists know that money is defined by the functions it performs, as a means of exchange, a unit of account and a store of value. But, just as importantly, money is also defined by the community for whom it performs these functions

   

  De Euro is geen geld, de euro is een ruilmiddel en een rekeneenheid. Geld moet namelijk ook aan de derde voorwaarde voldoen, namelijk waarde behouden.Die waarde slaan we namelijk op in het goud.Waarom slaan wij die waarde op in goud? Dat gaat vanzelf, de laatste 10 jaar hebben namelijk alle fiatvaluta’s in waarde verloren t.o.v. het goud en dat zal de komende jaren nogsteeds het geval zijn.

   

  Mensen ruilen het goud pas weer in tegen fiatvaluta’s zodra de fiatvaluta’s in waarde gelijk blijven of groter worden dan goud.

   

  Voila

   

  It is the first currency that has not only severed its link to gold, but also its link to the nation-state. It is not backed by the durability of the metal or by the authority of the state. Indeed, what Sir Thomas More said of gold five hundred years ago – that it was made for men and that it had its value by them – applies very well to the euro

   

  De euro is de eerste munteenheid die weer gelinkt is aan de “vrije” marktwaarde van goud (vrijgoud). Dat is de reden dat de goudvoorraad bij de ECB en landelijke centrale banken bij de activa staat en niet bij de passiva 

   

  Een munteenheid die gebaseerd is op een goudstandaard (goud heeft een “vaste” prijs) zet de goudvoorraad bij de centrale bank FED bij de passiva.

   

  De BRIC landen kopen inderdaad zo veel mogelijk goud als mogelijk, en ook zij zetten het bij de activa.

   

  Dat er niet genoeg goud is om het geld te dekken is je reinste onzin, de prijs van het goud is simpelweg veel te laag. De prijs van goud wordt namelijk bepaald op de termijnmarkt en kan daarom nog beinvloed worden door massieve shortposities.

   

  De reden dat de goudprijs laag wordt gehouden is omdat de olieprijs nogsteeds gelinkt is aan goud. Kijkt u maar na, Een vat olie koste in de jaren 60 nogsteeds evenveel ouces goud als hedentendage.

   

  Goud is een weapon of mass destruction. Zonder goud geen monetaire soevereiniteit, olie en internationale handel.

   

  We krijgen een nieuw monetair systeem waarin iedereen spaart in goudgrammen maar betaalt met fiatvaluta’s. Banken mogen zoveel geld printen als nodig. Hebben overheden een begrotingsoverschot dan zijn de fiatvaluta’s meer waard dan goud en zal er goud verkocht worden.

   

  Internationaal zullen handelstekorten voldaan worden in goud zodat de betalende partij haar valuta zal moeten verlagen door bij te drukken waardoor ze weer concurrerender wordt en kan exporteren waardoor er weer een handelsoverschot ontstaat en goud het land binnenstroomt.

   

  We worden bewust richting een zeer grote of hyperinflatie gebracht…. reken maar dat er grote tekorten ontstaan op de fysieke goudmarkt. Er is niet te weinig goud de prijs is gewoon veel te laag…. vanwege de olie…

   

 31. Willem Doorsnee

  Wat gaat er dan gebeuren als we er ooit in slagen technieken te vinden die olie veel minder belangrijk gaat worden? Zakt de goudprijs dan ook als een baksteen?

 32. aparlogargimA

  Sac Vanessa Bruno Pas Cher

  vanessa bruno pas Cher est une maison de mode italienneCes sacs sont caractérisés leur qualité supérieure ultra riche texture de cuir nappa,vanessa bruno plus petit compartiment caché dans la poignée recouverte de cuir rabat avec fermeture à pression.Vanessa Bruno Soldes Vous pouvez également manquez pas les sangles tressées à bandoulière en cuir avec épine comme noeuds et doublure en toile zucca impression.
  http://www.frvanessabrunos.com/
  Store: http://www.frvanessabrunos.com

 33. aparlogargimA

  Sac Vanessa Bruno Pas Cher

  vanessa bruno pas Cher est une maison de mode italienneCes sacs sont caractérisés leur qualité supérieure ultra riche texture de cuir nappa,vanessa bruno plus petit compartiment caché dans la poignée recouverte de cuir rabat avec fermeture à pression.Vanessa Bruno Soldes Vous pouvez également manquez pas les sangles tressées à bandoulière en cuir avec épine comme noeuds et doublure en toile zucca impression.
  http://www.frvanessabrunos.com/
  Store: http://www.frvanessabrunos.com

 34. fraummofs

  Lancel Sac A Main ZEphir Beige Pas Chers Premier Flirt

  Sac Lancel pas cher Dans cette recherche, ce n’est pas le moment, ces débris linhong rapidement son propre dossier se xumi, puis a commencé Coquet Sac Lancel Gousset Noir Pas Chers à bombarder selon leur propre les lèvres changé araignée coupants trouver autour. Soldes Sacs lancel Es toi! Trop n’a pas. De ce linhong a trouvé dans Coquet Lancel Sac Gousset Noir Pas Chers le roi à l’autre, dame pas dieu, spectre dollars ont spectre. Lancel Adjani Plus précisément.
  Tat Lancel Pas Cher des jingshenli linhong Classic Lancel Sac Premier Flirt Noir Pas Chers l’afflux de débris yineng jinjiao ciseaux.

  Website : http://www.lancellocker.com

 35. fraummofs

  Lancel Sac A Main ZEphir Beige Pas Chers Premier Flirt

  Sac Lancel pas cher Dans cette recherche, ce n’est pas le moment, ces débris linhong rapidement son propre dossier se xumi, puis a commencé Coquet Sac Lancel Gousset Noir Pas Chers à bombarder selon leur propre les lèvres changé araignée coupants trouver autour. Soldes Sacs lancel Es toi! Trop n’a pas. De ce linhong a trouvé dans Coquet Lancel Sac Gousset Noir Pas Chers le roi à l’autre, dame pas dieu, spectre dollars ont spectre. Lancel Adjani Plus précisément.
  Tat Lancel Pas Cher des jingshenli linhong Classic Lancel Sac Premier Flirt Noir Pas Chers l’afflux de débris yineng jinjiao ciseaux.

  Website : http://www.lancellocker.com

 36. gunzz

  Ik verwacht bij DDS een onafhankelijke toon, anders dan bij de ‘mainstream media’. Juist daarom raakt het artikel van Michael van der Galien me zo pijnlijk. De punten die hij opbrengt, zijn die die de media in de VS zo graag debiteren. Wie zich werkelijk verdiept in Ron Paul ziet een man die voor echte verandering staat. 

   

  Gisteren verscheen een korte documentaire van de campagne van Ron Paul (12 minuten), te zien op http://www.RonvsMitt.com

   

  F.

   

 37. wordwakned

  Naast het feit dat er inhoudelijk weinig klopt van dit stukje propaganda vraag ik me af wat de schrijver ervan dan zou willen stemmen?

  Nog maar een keer Obama? De zoveelste oorlogspresident die recentelijk ook nog eens een stuk wetgeving heeft ondertekend (National Defense Authorization Act) waarmee de V.S. afglijdt richting totalitairisme?

  Nee dank je!

  Dan is Ron Paul een verademing: afschaffing van de Patriot Act, Homeland Security, de TSA en de CIA en het terugtrekken van de troepen uit alle hoeken van de wereld; dat zou hem nu al de Nobelprijs voor de vrede moeten opleveren (die kan Obama hem dan geven want die heeft de zijne reeds met miljoenen liters bloed besmeurd).

  Daarnaast is het ook nog eens een echte libertair die korte metten zal maken met betuttelende wetgeving, camera’s fingerprint ID en meer van dergelijke onderdrukkende onzin die alleen in het leven is geroepen de bevolking in het gareel te houden (en om het sprookje omtrent ‘terrorisme’ levendig te houden).

  Had Nederland maar dit soort politici!

 38. Michael van der Galien

  Nou, we weten denk ik in elke hoek jij thuishoort. Als ik overigens ooit een dergelijke vergelijkbare uitspraak van jouw hand lees kom je meteen in het spamfilter terecht, dat je dat even weet.

 39. Caroline

  Wat wil je nou zeggen. Dat er geen genetisch-specifieke virussen ontwikkeld worden, en dat er geen land ter wereld is dat zich overgeeft aan het ontwikkelen van virussen. Vreemd, want verder dan naar de Erasmusuniversiteit hoef je daar niet voor te kijken.

 40. Michael van der Galien

    Order was only restored in L.A. when it came time for the blacks to pick up their welfare checks three days after rioting began. … What if the checks had never arrived? No doubt the blacks would have fully privatized the welfare state through continued looting. But they were paid off and the violence subsided.”

    An October 1990 edition of the Political Report ridicules black activists, led by Al Sharpton, for demonstrating at the Statue of Liberty in favor of renaming New York City after Martin Luther King. The newsletter suggests that  “Welfaria,”  “Zooville,” “Rapetown,” “Dirtburg,”and “Lazyopolis ” would be better alternatives—and says,  “Next time, hold that demonstration at a food stamp bureau or a crack house.”

    In January 1990, the Ron Paul Political Report cites “a well-known libertarian editor” who “told me: ‘The ACT-UP slogan on stickers plastered all over Manhattan is ‘Silence=Death.’ But shouldn’t it be Sodomy = Death’?”

    The October 1992 issue of the Political Report paraphrases an “ex-cop” who offers this strategy for protecting against “urban youth”: “If you have to use a gun on a youth, you should leave the scene immediately, disposing of the wiped off gun as soon as possible. Such a gun cannot, of course, be registered to you, but one bought privately (through the classifieds, for example).”

    The January 1988 Ron Paul Political Report approvingly cites Dr. William C. Douglass, who “believes that AIDS is a deliberately engineered hybrid” developed at a World Health Organization experiment conducted at Ft. Detrick. Douglass has long been a fringe medical guru, and today claims that “smoking can help you live longer!!!”

    In the April 1993 Ron Paul Survival Report, the author—writing in the first person—states, “Whether [the 1993 World Trade Center bombing] was a setup by the Israeli Mossad, as a Jewish friend of mine suspects, or was truly a retaliation by the Islamic fundamentalists, matters little.” The newsletters also warns readers to “do your very best to keep your family away from inner cities. If you can’t, have a haven remote from the metropolitan areas.”

    Als jij denkt dat dit ‘de feiten’ zijn, Caroline, ben ik bang dat je een gigantisch probleem hebt. 
  1. Zakk

   Matig stukje propaganda, er klopt vrij weinig van.

    

   Paul is niet 100% tegen abortus, Paul is voor states’ rights op het vlak van abortus. Als president zou hij nooit een federale ban op abortus toestaan. Grove fout om zijn positie zo verkeerd te interpreteren.

    

   Dat Michael van der Galien iets verkeerd begrijpt schokt me niet zo, maar dat Boris van der Ham pro-Paul is des te meer. D66 staat echt driehonderduizend kilometer van Ron Paul af en het is onbegrijpelijk hoe je D66 kunt representeren en tegelijk sympathie kan hebben voor Paul’s denkbeelden.

  Reacties zijn gesloten.

  e-mail:

   
  Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.