shutterstock 2216056857

Orban slaat spijker op de kop: Oorlog in Oekraïne is niet onze oorlog

Buitenlandapr 25, 20:00
Terwijl de bommen blijven vallen in Oekraïne en het Westen zichzelf op de borst klopt met hoogdravende praatjes over 'onze waarden', spreekt de Hongaarse premier Viktor Orban klare taal die de hypocrisie van Europa blootlegt. Zijn woorden: "Het is onze oorlog niet. Het zijn onze waarden niet," snijden door de lege retoriek van Brussel en Washington als een scherp mes door boter. Orban toont het duidelijk aan: het Westen speelt een gevaarlijk spel op de ruggen van Oekraïners, onder het mom van democratie en vrijheid.
Het mantra van het Westen is luid en duidelijk: "Het zijn onze waarden. Het is onze oorlog." Maar wie betaalt de prijs? De Oekraïners, wiens levens en land opgeofferd worden op het altaar van Westerse geopolitieke belangen. Het Westen, doordrenkt van hypocrisie en lafheid, stuurt vrachtladingen wapens naar het front, maar het zijn de Oekraïense jongens en meisjes die sterven in een oorlog die hen door de strot geduwd is. De vraag die Orban stelt, echoot in een pijnlijke stilte: welke waarden zijn dit precies? Zijn dit de waarden die we beweren te koesteren, of eerder de waarden van eigenbelang en opportunisme?
Orban snijdt nog dieper met zijn analyse dat dit conflict een Slavische broederoorlog is, een oorlog waar het Westen geen partij in zou moeten zijn. Maar in plaats daarvan zien we hoe Europa en Amerika het vuur opstoken, niet uit een nobel streven naar vrede, maar om Rusland op de knieën te krijgen. Het is een cynisch spel waar de gewone Oekraïner de ultieme prijs voor betaalt.
Wat is de winst voor Europa? Een verzwakt en verscheurd Oekraïne, een versterkt militair-industrieel complex in de VS, en een Europa dat steeds meer verdeeld raakt door sancties die onze eigen economieën schaden. En voor wat? De zogenaamde 'bescherming' van onze waarden?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het is tijd dat we luisteren naar stemmen als die van Orban, die weigeren mee te gaan in deze groteske vertoning van Westerse zelfingenomenheid. We moeten ons afvragen of we echt de beschermers zijn van vrijheid en democratie, of slechts de marionetten van eigenbelang en geopolitieke machtsspelletjes. De Oekraïne-crisis is niet onze oorlog, en de waarden die we zogenaamd verdedigen, zijn niet meer dan schaamlappen voor Westerse imperialistische ambities. Viktor Orban heeft gelijk: het is hoog tijd dat we ons terugtrekken en ophouden met het offeren van Oekraïense levens voor een oorlog die niet de onze is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten