Palestijnse ambassade blijkt broeinest van terreur

Geen categoriejan 07 2014, 20:29
Door de explosie afgelopen woensdag in Praag die de dood van de Palestijnse 'ambassadeur' Jamal al-Jamalin veroorzaakte, weten wij nu hoe die ambassade misbruikt werd.
Jamal was een kluis aan het openmaken op het moment van de explosie. Die kluis was net verhuisd uit het vorige Palestijnse ambassadegebouw. Die kluis ontplofte, de ambassadeur stierf enkele uren na de ontploffing aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.
De politie trof in het gebouw een grote wapen- en explosievenvoorraad aan, die niet geregistreerd was bij de Tsjechische autoriteiten. Het hoofd van het Tsjechische Instituut voor Veiligheidsonderzoek Jiri Sedivy is uiterst bezorgd over de vondst van wapens in de ambassade.
"Men kan spreken van een goed georganiseerd distributienet van wapens en springstoffen onder de mantel van diplomatieke onschendbaarheid." Het gaat om een "eclatante schending van diplomatieke normen en veiligheidsregels".
Palestijnse woordvoerders kwamen overigens snel met verklaringen. Dat die weer eens niet bepaald geloofwaardig waren, bleek uit het feit dat de verklaringen elkaar lijnrecht tegenspraken. Volgens de Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken Riyad al-Malik werd de kluis al decennia niet meer gebruikt, was hij 20 jaar vergrendeld geweest en dateerde hij uit de tijd dat de Palestijnse terreurorganisatie PLO een kantoor in Praag had. Maar Nabil el-Fahel, de woordvoerder van de ambassade ontkende dat en verklaarde dat de kluis wel in gebruik was, "om geld op te slaan".
Hoe het ook zij, er waren massaal wapens en explosieven opgeslagen in het gebouw. Het past volledig in het beeld. De Palestijnse president Abbas doet naar de buitenwereld alsof de Palestijnen serieus over vrede praten, en intussen wordt de Palestijnse bevolking op de officiële Palestijnse televisie opgehitst met haat tegen Joden en wordt terreur verheerlijkt. Tevens zijn de terreurgroepen zich aan het bewapenen. En één van die terreurgroepen is de Al-Aqsa Martelaren Brigades, de 'gewapende tak' van Fatah zelf, de partij van Abbas.
Op de officiële Facebook pagina van Fatah verscheen op 17 november 2013 dan ook een video, die liet zien hoe de Al-Aqsa terroristen zich aan het bewapenen zijn, onder meer met lange afstandsraketten. Er werd opgeroepen om voor "voorgoed af te rekenen met de zionistische vijand" door "te doden".
Net als de radicaal-islamitische Hamas, blijkt Fatah nog steeds terreur te willen blijven gebruiken.
Awi Cohen, bestuurslid Likoed Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten