terreur

Explosie van dreiging: AIVD signaleert toename van terrorisme in Europa

Terrorismeapr 24, 17:00
Terwijl Nederlanders nog steeds bijkomen van de totalitaire COVID-19 maatregelen, waarschuwt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) ons voor een veel directer gevaar: een scherpe toename in de dreiging van jihadistisch terrorisme. In 2023 heeft de AIVD samen met andere westerse veiligheidsdiensten maar liefst tien aanslagplannen in Europa verijdeld. Het wordt tijd dat we deze realiteit onder ogen zien en de naïviteit van onze huidige aanpak van islamitisch extremisme afwerpen.
Het jaarverslag van de AIVD schetst een grimmiger beeld dan ooit tevoren. De voornaamste bron van terreur blijft het jihadisme, een ideologie die keer op keer haar dodelijke intenties heeft bewezen, niet alleen op Europese bodem maar wereldwijd. De trigger events van afgelopen jaar, zoals koranverbrandingen en de oorlog in Gaza, hebben weer eens aangetoond hoe snel lokale incidenten kunnen escaleren tot wereldwijde dreigingen.
Wat echter alarmerend is, is de manier waarop onze samenleving reageert op deze bedreigingen. In plaats van de realiteit onder ogen te zien en een robuuste verdediging op te bouwen, lijkt het erop dat Nederland en haar Europese bondgenoten zich bezighouden met het vermijden van alles wat als provocerend kan worden beschouwd. Van het verbieden van koranverbrandingen tot het censureren van kritiek op de islam; deze maatregelen zijn niets minder dan capitulatie aan de eisen van extremisten, verpakt in het doek van politieke correctheid.
Het is een bittere ironie dat de vrijheden waar het Westen zo trots op is—vrijheid van meningsuiting, vrijheid van pers, vrijheid van religie—nu onder druk staan door de dreigingen die ze zouden moeten helpen bestrijden. Door toe te geven aan de eisen van jihadisten, door onze eigen normen en waarden te beperken in een misplaatste poging tot appeasement, doen we precies wat de terroristen willen: we laten zien dat we kwetsbaar zijn.
Het verhogen van het dreigingsniveau naar 4 is een duidelijke indicator dat er meer nodig is dan alleen preventieve arrestaties en het monitoren van verdachte activiteiten. Nederland moet zijn aanpak van radicalisering herzien, inclusief het integratiebeleid dat tot dusver duidelijk tekortschiet.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
We moeten ons realiseren dat de strijd tegen terrorisme niet alleen op het slagveld of in de schaduw daarvan wordt gevochten, maar ook in de klaslokalen, in online forums en op de politieke podia. Het is tijd voor een onverschrokken beleid dat onze waarden verdedigt zonder te buigen voor de druk van degenen die ons willen vernietigen. Laten we de feiten onder ogen zien en handelen met de urgentie die deze dreiging verdient. Alleen dan kunnen we hopen op een veilige toekomst voor alle burgers van dit land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten