Juncker Gate

Geen categoriejun 10 2014, 10:00
Ook Zweden tegen
Na Groot-Brittannië heeft ook Zweden zich uitgesproken tegen de kandidatuur van Jean Claude Juncker als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Daarmee is het schisma in Europa weer volop bevestigd.
De Zweedse premier Fredrik Reinfeldt verklaarde tegenover de Financial Times vraagtekens te hebben bij de procedure, waarbij de kandidaat-voorzitter naar voren wordt geschoven door het Europees Parlement en niet door de Europese Raad van regeringsleiders. Reinfeldt:

"We staan niet achter dat idee omdat het een hoop andere potentiële kandidaten zou uitsluiten. We moeten goed zorgen voor de balans tussen de verschillende instituten."

Gisteravond spraken de premiers van het Verenigd-Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Zweden elkaar op een mini-top. Volgens Rutte om de werkloosheid te bespreken, maar natuurlijk is er ook gesproken over de kandidatuur voor het EC-voorzitterschap. Bij het schrijven van dit stuk was nog niet bekend wat daaruit volgde, maar de kans dat Juncker het gaat worden is nu flink afgenomen.
Persoonlijk denk ik, dat geen van de drie door het EP naar voren geschoven kandidaten (naast Juncker ook Schulz en Verhofstadt, red.) het gaan redden. Het zal iemand zijn die door de Raad naar voren wordt geschoven, van een klein land en met een niet al te groot ego.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten