immigranten kansenparels 7

Raad van State faalt: EU Hof moet beslissen over derdelanders in Nederlandse opvang

Immigratieapr 25, 18:00
In een nieuw hoofdstuk in het asieldrama, schuift de Raad van State de hete aardappel door naar het Europees Hof van Justitie. Zo'n 2500 derdelanders, afkomstig uit landen als Nigeria, Pakistan en Marokko, die op een tijdelijk visum in Oekraïne verbleven, hangt nog steeds een groot vraagteken boven het hoofd over hun verblijfsstatus in Nederland. Deze mensen, die geen Oekraïens paspoort bezitten maar wel het oorlogsgeweld ontvluchtten, worden nu in de zelfde opvang als Oekraïense vluchtelingen gehuisvest, waarbij hun toekomst in ons land uiterst onzeker is.
De staatssecretaris Van der Burg heeft al de nodige stappen gezet om de derdelanders uit de opvang te krijgen, met het argument dat zij veilig kunnen terugkeren naar hun land van herkomst. Deze landen worden immers als 'veilig' beschouwd door de Nederlandse overheid, wat de kans op een succesvolle asielaanvraag bijna tot nul reduceert. De vastgestelde deadline voor deze groep om de opvang te verlaten was 2 april, maar dankzij gerechtelijke tegenwind is deze datum als sneeuw voor de zon verdwenen.
Dit heeft geleid tot complete chaos binnen de opvanglocaties en emotionele taferelen onder de betrokken vluchtelingen. Sommige gemeenten buigen mee en bieden langer onderdak, terwijl andere gemeenten hen juist de deur wijzen. Dit flipflopbeleid heeft niet alleen voor verwarring gezorgd onder de derdelanders, maar ook binnen de gemeenten zelf, waar de ene dag uitgezette vluchtelingen de volgende dag weer worden opgenomen in een andere opvang.
De uiteindelijke beslissing van de Raad van State om geen uitspraak te doen en in plaats daarvan het Europese Hof om duiding te vragen, legt een fundamenteel probleem bloot in het Europese asielbeleid: een schrijnend gebrek aan daadkracht en een overmatige afhankelijkheid van juridische procedures. Terwijl de bureaucratische molen langzaam draait, blijven duizenden mensen gevangen in een limbo, zonder duidelijkheid over hun toekomst.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Wanneer zelfs de hoogste juridische instanties in ons land hun handen in onschuld wassen en het lot van echte mensen overlaten aan een overbelast en vaak kritiekloos Europees systeem, moeten we ons afvragen of deze gerechtelijke terughoudendheid wel in het belang is van diegenen die bescherming zoeken. Het is een pijnlijke illustratie van hoe ver Europa en Nederland afgedwaald zijn van de kernwaarden van menselijkheid en rechtvaardigheid. Dit uitstel van verantwoordelijkheid mag dan juridisch verantwoord zijn, het is moreel gezien een failliet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten