Houdt Hiddink er toch mee op?

Geen categorienov 17 2014, 11:00
Ondanks de ruime zege op Letland is het een aflopende zaak.
De heren experts van Studio Voetbal lieten gisteren tijdens de uitzending duidelijk merken dat het wat hen betreft einde oefening is voor Guus Hiddink bij Oranje. Waar sommige media de 6-0 overwinning op Letland presenteerden als een "wederopstanding," waren zij veel minder onder de indruk.
Ja, het was een mooie wedstrijd, waren Jan Mulder, Aad de Mos en Gertjan Verbeek het met elkaar eens, maar het zal Hiddink niet redden. Hij heeft al zo vaak onder vuur gelegen dat het binnenkort gewoon einde oefening voor hem is.

"Hij gaat doen wat ik heb voorspeld: de eer aan zichzelf houden", sprak Aad de Mos. "Er komt binnenkort een persconferentie en Danny Blind wordt bondscoach." Volgens de oud-trainer kan Hiddink er na de eclatante zege op Letland "via de voordeur uit".

Verbeek (één van mijn favoriete [oud-] trainers van het land) was het daarmee eens:

"Guus bezint zich op zijn positie. Hij heeft wel de steun van de groep, door de wijze waarop Nederland vanavond heeft gewonnen. Als het niet goed zit, krijg je zo'n 6-0 niet voor elkaar. Maar hij wil met name van de KNVB weten of hij de onvoorwaardelijke steun krijgt." 

Hiddink veroorzaakte dit gespeculeer zelf door na de wedstrijd geen antwoord te geven op Jack van Gelders vraag of hij in het voorjaar van 2015 nog steeds bondscoach is. "Ik wil daar niet op vooruitlopen. Iedeeen is daar over aan het speculeren. Ik wil alleen over deze wedstrijd spreken en ben alleen bezig met vandaag. Waarom zou ik alles op tafel gaan leggen?" aldus de bondscoach gisteravond. Nou Guus, misschien omdat het Nederlandse volk erin geïnteresseerd is? Je bent niet trainer van een privé-voetbalelftal, maar van Oranje. Geef dus maar gewoon antwoord in plaats van hautain te doen alsof je Louis van Gaal Jezus Christus zelf bent.
In zijn carriere heeft Hiddink fantastische prijzen gewonnen en bijzonder goed gepresteerd, maar het moet nu einde oefening voor hem zijn. Oranje krijgt onder zijn leiding niets meer voor elkaar. De wedstrijd tegen Letland was een uitzondering... en dan ook nog eens tegen een nietszeggend team dat op de 99e plek op de wereldranglijst staat. Het is echt geen waanzinnige prestatie om daar 6-0 van te winnen.
Hiddink zal dat zelf ook inzien en er ongetwijfeld conclusies uit trekken. Nu hopen dat hij de handdoek snel in de ring gooit zodat zijn opvolger (Danny Blind) op een andere manier naar het EK kan toewerken.
Volg Michael op Twitter: @MichaelvdGalien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten