Ondemocratisch kabinet wil zorgwet er alsnog doorheen jagen

Geen categoriedec 19 2014, 13:00
Zet de democratie maar bij het grofvuil, jongens.
Daar gaan ze hoor, de heren en dames van VVD en PvdA. Jeroen Dijsselbloem (Financiën) denkt dat de nieuwe zorgwet zomaar door de Senaat zou kunnen worden gejaagd vóór de Provinciale Staten-verkiezingen in maart. Dan moet er wel haast worden gemaakt door het kabinet, aldus de PvdA-minister:

"Ik zie geen reden om het te laten liggen." Hij is tevreden over oplossing die gisteren is gevonden. Volgens hem is het een goede oplossing en komt het kabinet tegemoet aan de kritiek uit de Eerste Kamer.

Let me get this straight. Eerst wordt een zorgwet niet aangenomen door drie rebellerende PvdA-senatoren, vervolgens worden deze senatoren zwaar onder druk gezet door de partijtop van de PvdA, daarna is er als een soort compromis een bizar en ondemocratisch plannetje bekokstoofd om de wet alsnog aangenomen te krijgen, en nu gaat het kabinet dat plannetje er zo snel mogelijk doorheen jagen?
Wauw. Veel triester dan dit wordt het niet met onze democratiehatende vrienden van de coalitie. Ik denk dat het hoog tijd wordt dat de gedoogpartijen D66, ChristenUnie en SGP in actie komen en niet alleen met woorden, maar ook met daden zich verzetten tegen deze onzalige actie van het kabinet.
De drie 'constructieve oppositiepartijen' hekelen immers het idee van een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB), dus dan moeten ze nú in actie komen, want een AMvB is en blijft een optie voor het kabinet (als de plannen opnieuw in de Senaat zouden stranden).
Het kabinet wil natuurlijk zo snel mogelijk af van het hete hangijzer dat de zorgwet inclusief de beperking van de vrije artsenkeuze is geworden. Ik heb het idee dat niet alleen de gedoogpartijen daar geen trek in hebben, maar ook de PvdA-senatoren niet. Zeker Adri Duivesteijn niet. Dat wordt nog een heet voorjaar straks.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten