Wereldvreemde EU-fan Juncker haalt uit naar eurosceptici

Meer eurosceptici in het Europees Parlement? “Een ramp.”

Jean-Claude Juncker, de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie en de baas van Frans Timmermans, weet wel hoe hij tegen de schenen moet schoppen van het gewone volk. In de Volkskrant zegt hij dat traditionele middenpartijen als VVD, PvdA en CDA vooral niet de de ‘populistische’ partijen moeten imiteren. Als ze dat wel doen, dan worden Europese landen onbestuurbaar.

De partijen moeten vooral niet luisteren naar de onvrede bij de gewone Nederlander als het aan Juncker ligt: “Aangevallen en opgejut door burgers en media, geven ze steeds meer ruimte aan de onvrede. Weet u wat het resultaat daarvan is? Dat landen onbestuurbaar worden. Dat het Europees Parlement straks louter bevolkt wordt door eurosceptici. En dat zou een ramp zijn.”

Dat zou helemaal geen ramp zijn, dat zou juist uitstekend zijn. Als het Europees Parlement vol zit met eurosceptici kunnen we het parlement tenminste opdoeken. Het interview met Juncker leest als een vervolg op een eerder dreigement van hem, dat de Derde Wereldoorlog eraan komt als we Brussel niet veel machtiger gaan maken.

Juncker is nog steeds boos dat Nederland tegen de Europese Grondwet heeft gestemd, toen bijna tweederde van de Nederlanders tegenstemde:

Hij zegt dat VVD, PvdA en CDA geen campagne durfden te voeren voor de grondwet. Ook de Nederlandse regering stak volgens hem “geen vinger uit”. “En toen ging het fout. Het ‘nee’ tegen de Grondwet was niet het succes van de populisten, maar de schuld van de traditionele partijen.”

Ik geloof dat het tijd wordt dat Juncker nog een motie van wantrouwen aan zijn broek krijgt. Met deze opmerkingen vráágt hij er gewoon om. Hij schoffeert de gemiddelde Nederlander door net te doen alsof we allemaal eigenlijk hartstikke fan zijn van de EU, alleen weten we het nog niet. Ga weg, hoor. Het is beter voor Nederland als we uit de Europese Unie stappen. De EU-trein blijft namelijk voortdenderen, en daar wordt niemand gelukkig van. Behalve dikbetaalde bureaucraten als Juncker natuurlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

11 reacties

 1. joga

  Goed zo Frank, laat maar l.llen die EU-malloot, want juist hij is hartstikke gek en nog corrupt tot de zoveelste macht ook en niet het overgrote deel van het Nederlandse volk. Eerdaags komt hij er wel achter en staat hij nr. 1 in de rij voor de guillotine op de Grote Markt in Brussel. Ik heb het idee, dat hij daar stiekem al bang voor is, gezien deze achterlijke uitspraken.

 2. Philippine

  Duitsland heeft in de nabije toekomst 32 miljoen goed opgeleide immigranten nodig om de pensioenen van de babyboomers te kunnen betalen. Dat zegt Hans Werner Sinn. Hij voorziet anders een daling van de levensstandaard,
  Leuke combi met Juncker.

 3. Locke

  Die autocraat is totaal de weg kwijt ,een levensgevaarlijke
  achterbakse Hork de mensen hun levensloop wil bepalen.
  Dergelijke dictators behoren achter de tralies.

 4. pietkremer

  Het dedain waarmee de politieke elite neerkijkt op het gewone volk dat uit frustratie op populisten stemt, is stuitend. Het wil bij de elite maar niet dagen, dat zij daar zelf schuld aan heeft. In Trouw schreef Nelleke Noordervliet dat het volk eeuwig en altijd vijandig staat tegenover de elite. Wat de elite ook beslist, het is nooit goed of het deugt niet, aldus Noordervliet. Maar haar redenering klopt niet, want ik herinner me dat de burger in de naoorlogse jaren best tevreden was over het doen en laten van het landsbestuur, dat in die tijd nog bemand was door mensen met gezond verstand. In de laatste decennia wordt het volk geconfronteerd met een elite die het volk behandelt op een wijze die in dierproeven niet zou zijn toegestaan.
  Burgers werden overvallen door massa-immigratie, almaar stijgende belastingen, krankzinnige experimenten op energiegebied die de burger honderden euro’s extra op jaarbasis gaan kosten, enorme afdrachten aan Brussel, toenemende islamisering. Als de burger dan uit protest op een populist stemt, dan wordt hij door de elite verguist en aangemerkt als de nieuwe NSB-er.
  Wie op een populist stemt, maakt gebruik van zijn vrijheid. Noordervliet doet PVV-stemmers af als mensen die altijd overal tegen zijn. Maar mensen die ergens tegen zijn, zijn niet per definitie beter dan mensen die ergens voor zijn. Voor en tegen is het zout van de democratie. Alleen maar voor, is het zuur van de dictatuur.

 5. W.H.J. Reiss

  Wat hebben Timmermans en Juncker gemeenschappelijk ?
  Beiden kunnen goed liegen. Het is bij de media bekend. Die doen er vervolgens bijna niks mee. En eerlijk is eerlijk, ze krijgen nogal wat medaljes en eerbetoon voor hun leugens en gluiperigheid.

 6. Ruud562

  Deze antidemocratische en daardoor gevaarlijke gedachtegang uitgekraamd door zo’n ‘verheven’ EU-idioot sterkt mij alleen maar nog meer in mijn beslissing dat de PVV voor mij de partij zal zijn in de komende verkiezingen! Net zolang tot we uit die EU zijn. Want verdomd, wat heeft die Geert Wilders toch het gelijk aan zijn zijde, dus ook weer hierin!

 7. bandini

  Jan Kloot Junkie begint langzamerhand de weg helemaal kwijt te raken. Dat kan eigenlijk ook niet anders want volgens betrouwbare bronnen is het een notoire zuipschuit die nog niet eens naar zijn eigen adviseurs luistert, laat staan naar burgers waar het beleid voor is bedoeld! Vraag dat maar aan Deijsselbloem!

 8. 4Duwertje3

  Wat de dames en heren politici in Europa hebben gezaaid vanaf de jaren 1970 t/m 2015 wordt nu geoogst. De oogst valt niet goed in de smaak en dus ……… Hoe durft ?dhr.? Jean Claude Juncker zo denigrerend uit de hoek te komen, schaamteloos en nog eens schaamteloos. Het zegt meer over die man als over de zogenaamde populistische partijen en de kiezers. De Europese burgers tijdenlang sprookjes verteld en in feite beduveld, wat hij zelf heeft toegegeven en dan dit. Ik vraag me echt af of deze man nog geschikt is om buiten zijn eigen woonomgeving een beroep uit te oefenen. Misschien zou het beter zijn om in zijn eigen tuintje te werken en daar het vele onkruid te wieden dan het enkele sprietje bij de buren.

 9. HenkieAltea

  Juncker,de democraat.
  Maar als hij zo democratisch is,waarom houd hij niet in de. EUSSR een referendum?
  Maar dan wel een rechts geldig referendum, tegen,dan ook uit dit communisten bolwerk EUSSR.
  Wat zou dat een zegen zijn voor Nederland en voor zijn autochtone inwoners.
  Weer baas in eigen land,met ieder jaar een economische groei van minstens 3%.
  Gaan we de verdragen opzeggen waardoor de gelukzoekers niet meer naar Nederland komen,en de vreemdeling niet mee doet in ons land,terug vanwaar je bent gekomen.

 10. Limburgse Kuifje

  Juncker is nooit gekozen door het Europese volk, alleen altijd benoemd geworden door de elite. En als het Europese Volk de kans zou krijgen om op hem of anderen te stemmen dan weet ik 100% zeker dat deze Juncker geen schijn van kans maakt en mijlen, mijlenver onder de kiesdrempel terecht komt.

  Steeds weer kom ik tot de conclusie dat Geert het bij het rechte eind heeft.

  Overigens lees ook eens het verhaal van Leon de Winter over zijn politieke vriend. Dan begrijp je het hele verhaal hierboven nog meer.

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.