ISIS knalt afscheidsvideo dode polderjihadi online

De Marokkaans-Nederlandse zelfmoordjihadi Sultan Berzel heeft een boodschap voor Nederlandse moslims: of ze alsjeblieft ook aanslagen willen plegen.

En we hebben een gezicht bij de 19-jarige polderjihadi uit Maastricht die half november een zelfmoordaanslag pleegde op een politiestation in West-Bagdad in Irak. Zijn naam is Sultan Berzel, hij is van Marokkaanse afkomst (je verwacht het niet), en hij heeft, voor zijn terreuraanslag waarbij talloze mensen omkwamen (volgens ISIS meer dan twintig), een afscheidsvideo gemaakt.

De moslimbarbaren van ISIS hebben de video vandaag online geknald. Berzel zegt onder andere: “De profeet neemt afstand van elke moslim die leeft tussen de ongelovigen. Hebben jullie je haat gekeerd naar de ongelovigen of interesseert jullie de woorden niet?” Daar is geen woord Spaans bij. Berzel vindt dat moslims alleen tussen andere moslims mogen wonen, leven en werken, en ze moeten vooral alle ongelovigen (lees: christenen, Joden, atheïsten) haten.

Zoals te zien is in de video, roept Berzel ook op tot aanslagen door moslims die in ons land wonen, zich daarbij uiteraard beroepend op Allah. Citaat: “Daarom roep ik jullie op voor een daad die de heer der werelden zal laten lachen. (….) Dus haast je voor deze daad.” Het Limburgse accent doet het dreigement nogal hilarisch klinken, maar er is natuurlijk niks hilarisch aan.

Er hoeft maar één ISIS-sympathisant in bijvoorbeeld de Haagse Schilderswijk de video te zien en de oproep serieus te nemen – we weten allemaal dat er genoeg ISIS-fans rondlopen daar – en we zitten met een enorm probleem. Onderstaande video bewijst dat ISIS er alles voor over heeft om middels propaganda moslims wereldwijd aan te moedigen aanslagen te plegen in westerse landen.

Het is zaak dat we in het nieuwe jaar extra alert blijven én vaart maken met de totale vernietiging van de islamitische terreurorganisatie die meer en meer een gevaar is voor ons land.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

27 reacties

 1. W.H.J. Reiss

  Een vriend van de Sjonny’s (Sjonny 1, Arie Bombarie en Beukman). Kom jongens, we willen het horen:”Dit heeft niks met de pislam te maken” ! of “Hij was toch een goeie jongen” ! of “Je zag hem altijd snoep uitdelen op het schoolplein” ! Vertel er nog een. Jullie zijn daar beter in dan ik !

 2. Kuifje

  De koran kweekt haat. En deze video ,waarop de jongeman zich baseert op de koran, bevestigt dit zoals talloze andere video’s dat ook doen.

  Maar volgens de grote media heeft het natuurlijk niets met de islam te maken.

 3. Zander

  Daarom een degelijk veiligheidsbeleid voor Nederland. Meer inlichtingendiensten meer politie meer defensie en een keiharde aanpak van dit soort tuig. Weg met het Nederlandse paspoort en een sterke legermacht er heen om ze allemaal uit te roeien! Tot de laatste aan toe.

  Vuur bestrijd je soms beter met vuur.

 4. Zander

  Wat een snotneus eigenlijk.

 5. L. Michielsen

  En maar weer dagelijks Wilders bashen he Nationale omroep. Vandaag was de ongeschoren P. de Vries aan de beurt om dat te doen. Vergelijken met de Nazi’s in de dertiger jaren. Kan het nog triester? Zielige man, voor een sneue omroep.

 6. tonzwart

  Een dode snotneus in elk geval. Die doet of zegt niets meer, nooit meer…..

  1. Pjotter

   En ook nog eens geen maagden, zal knap tegenvallen in de Hel

 7. Pimsch

  Profeet hier, profeet daar. Ga naar een deprogrammeur. Haal die weerlegbare islam uit je Marokkaanse hersens.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/10/anjem-choudary-is-vrij-om-moslims-te-radicaliseren/#comment-446594
  Bestudeer de weerleggingen. Laat de scholen de weerleggingen onderwijzen.

 8. Antivenin

  Maar “minder, minder, minder’ van dit soort tuig willen is reden om iemand voor de rechter te slepen…

 9. NemTudom

  Zij die gaan sterven groeten U. De gladiatoren van deze tijd. De laffe gelovige die om willen van wat een levens genieter hem heeft wijs gemaakt. Dat er een vergoeding verkregen wordt als je mede mensen mee neemt in dood. Je kunt als zelf denkende deze ongeneeslijke zieke volwassen kinderen niet aan het verstand brengen dat er niets is, wat prettiger is dan aan de kant van het leven. En dat weet die gene die jou in het verderf stort met de andere ongelukkigen maar al te goed. Zij staan op grote afstand te genieten, als Allah’s van deze dwaze volwassen kinderen. Hoe hun bezit verdedigt wordt door hun opoffering.

 10. Beukman

  @Reiss
  Rustig maar, beste man, kalmeer een beetje. Natuurlijk heeft dit iets te maken met de islam. De islam wordt immers genoemd door je jonge vriend én door degenen die hem hebben gehersenspoeld.
  Werd het in jouw kringen trouwens niet toegejuicht als de ene moslim de andere opblies?

  1. Niek Verheyen

   Ook weer wakker, Beukman?

   1. Beukman

    Ik stond om 7 uur vanmorgen op, Niek, en heb de hele dag hard gewerkt. Het bennen drukke tijden. DDS geeft tussen de bedrijven door wat vermaak ter ontspanning.

 11. joga

  Het is god’s geklaagd….oh wacht De Nederlandse landverraders vinden dat we de islam niets in de weg mogen leggen, dixit F. Halsema en de gehele 2e kamer met uitzondering van de PVV. Dringt dit nog ooit door in jullie hersens of wat daar voor doorgaat? Wie de schoen past trekke hem aan.

 12. arie_jansz

  @Reiss

  ik weet dat je een probleempje hebt en dat je daar voor wordt behandeld, maar met deze gekke reacties maak ik me wel wat zorgen of je je tabletjes op tijd hebt ingenomen.

  Rrrrrusstig….rrrustig…

 13. NemTudom

  Zander #
  Toch een vraag ? A7

  1. Zander

   Ik weet dat ik niet dom ben. De slimste van de klas was ik ook niet. Maar ik begrijp je vraag niet.

 14. Jantje

  De God voor isis vliegt boven hun hoofden, in de vorm van f16’s.

 15. janszen

  Wie in de wereld bepaalt eigenlijk welke video we wel of juist niet mogen zien? Ik ben voorstander om alles wat er gebeurt te laten zien, ook hoofden afsnijden. Dan wordt duidelijk wat zwijnen kunnen aanrichten en wordt het ook geloofwaardiger. Als het haat mocht oproepen is dat juist goed, vooral als je er tegen strijdt.

 16. Robert Lemm

  Tja, aanslagen worden door IS gezien als oorlogshandelingen. Zo worden bombardementen door het Westen op IS gezien als terroristische aanslagen.

 17. Antivenin

  Vader Maastrichtse jihadist: ‘Zoon nu in paradijs’
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23507276/__Vader_jihadist___Zoon_in_paradijs___.html

  “Dat zegt de vader van de 19-jarige Maastrichtenaar in een interview met de Volkskrant. Volgens Abdelsamed Berzel was zijn zoon een ‘vrome jongen’: ,,Hij vastte om de dag en was altijd te vinden op zijn kamer. Daar bestudeerde hij het islamitische geloof en las uit de Koran. Hij ging van zijn kamer naar de badkamer om zich te wassen voor het gebed, om weer terug te lopen naar zijn kamer om het gebed te verrichten. Zijn geloof stond centraal.””

  Een perfecte kandidaat voor het door Wilders beoogde beleid om minder, minder, minder Marokkanen in ons land te krijgen. Wat zou er mis mee zijn om deze man te denationaliseren en het land uit te schoppen? Voor hij de rest van zijn kinderen, als hij die heeft, ook opvoedt tot massamoordenaar in de naam van Allah? Of is er in ons land nog iemand die denkt dat deze moslim en zijn nageslacht ooit gaat integreren in onze maatschappij?

  1. Jan

   Het gaat wat ver om iemand te veroordelen o.b.v. een citaat uit een interview in de krant, maar wat die vader zegt kan natuurlijk absoluut niet door de beugel. Ik ben absoluut geen Wilders aanhanger, maar van dit soort mensen mogen er inderdaad veel minder zijn in ons land.

 18. NemTudom

  Zander #
  Aan je woorden in je reactie, is het boottochtje je niet bevallen. Ken maar een Zander die van A7. Zo niet dan een misser. Een blindganger.

 19. Zander

  Euhh, blindganger denk ik. Ik heb geen zeebenen en heb werkelijkwaar geen idee waar je het over hebt.

 20. NemTudom

  Zander #
  Oke. Wens je toch een prettige uit en een goed begin in het jaar 2015.

 21. NemTudom

  Ook de redactie een goed eind en een goed begin van 2015.

  Ook al de regeerders op DDS een goed eind en een goed begin

 22. Ruud562

  Het ergste vind ik nog dat die familie van hem hier ongestraft kan vertoeven! Zo ziet zijn vader (en wellicht ook zijn moeder) hem als vrome jongen die nu in het paradijs verkeert! Komt nog bij dat die vader ruim van tevoren op de hoogte was van de plannen van zijn zoon, maar niets heeft gemeld richting autoriteiten. Mogelijk had die aanslag dan nog kunnen worden verijdeld. Die vader (en mogelijk meer familie) is dus medeplichtig aan massamoord! En dat woont dan hier in ons land!

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.