Dictator Kim Jong-un wil ineens praten met Zuid-Korea

Geen categoriejan 01 2015, 13:30
Wat is die Kim Jong-un toch een redelijke man.
Kim Jong-un, de communistische dictator van Noord-Korea, is bereid om met Zuid-Korea te praten over het verbeteren van de relatie tussen de twee landen. De relatie is namelijk nog altijd bijzonder slecht, omdat Noord-Korea constant zit te dreigen tegen de zuiderburen en het vrije Westen.
De Noord-Koreaanse dictator heeft in zijn nieuwjaarstoespraak het volgende gezegd: "Als de Zuid-Koreaanse autoriteiten oprecht de relatie tussen Noord- en Zuid-Korea willen verbeteren door te gaan praten, dan kunnen we de vastgelopen gesprekken hervatten." Nou, nou, poeh, poeh. Het is me wat. De Telegraaf schrijft:

Kim reageert daarmee op een uitnodiging van Zuid-Korea. Dat land meldde maandag dat het in januari met Noord-Korea om de tafel wil. Zuid-Korea wil het onder meer hebben over de hereniging van families die elkaar kwijt zijn geraakt tijdens de Koreaanse Oorlog (1950-1953) en sindsdien gescheiden leven.

Het lijkt me een goede ontwikkeling dat de twee landen gaan praten over de verscheurde families, waarvan een deel in het noorden en een deel in het zuiden woont. De vraag is echter waarom Noord-Korea ineens zo poeslief doet. Dat is natuurlijk met een reden. Noord-Korea is een bijzonder arm land; bijna niemand heeft te eten, behalve de communistische elite.
Om het buikje rond te kunnen blijven eten, moet Kim Jong-un ervoor zorgen dat zijn land voedselhulp blijft krijgen. Als dat helemaal zou stoppen, zou de hele dictatuur in elkaar storten. Het is hem waarschijnlijk allemaal om de voedselhulp te doen, want hij is echt niet ineens als een blad aan een boom veranderd.
Kim Jong-un blijft een despoot die het slechtste voor heeft met de inwoners van Noord-Korea. Hij stopt ze massaal in gevangeniskampen, waar ze worden gemarteld, verkracht en vermoord. Als Zuid-Korea verstandig is, wordt er niet alleen gepraat over de hereniging van Koreaanse families, maar ook over de gevangeniskampen.
Die dingen moeten weg, linksom of rechtsom. De Noord-Koreaanse gevangeniskampen zijn in talloze opzichten de 21e eeuwse concentratiekampen. Het is een schande.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten