ISIS gaat weer een stap verder: 45 Irakezen levend verbrand

abubakralbaghdadi
Foto: Screenshot YouTube

De islamitische primitievelingen worden met de dag barbaarser.

Het is bijna niet voor te stellen dat het islamitische terreurleger van zelfbenoemd kalief Abu Bakr al-Baghdadi nog gruwelijker, nog barbaarser, nog primitiever kan zijn dan het de afgelopen maanden heeft laten zien. Maar het ergste moet nog komen. Dat blijkt wel weer: volgens de lokale politie in Irak hebben jihadi’s van ISIS 45 mensen levend verbrand nadat ze het Iraakse dorp al-Baghdadi hadden overgenomen. Dat lukte na een maandenlange aanval van ISIS. De BBC meldt:

Exactly who these people were and why they were killed is not clear, but Col Qasim al-Obeidi said he believed some were members of the security forces. IS fighters captured much of the town, near Ain al-Asad air base, last week.

Het dorp ligt niet heel ver van hoofdstad Bagdad:

irak

De berichten zijn moeilijk te verifiëren, maar ISIS kennende zullen ze binnenkort wel weer in een triomfantelijke video bekendmaken dat ze het dorp hebben veroverd en dat ze de achtergebleven inwoners en soldaten levend hebben verbrand, iets wat door de radicale moslims van ISIS wordt gezien als Allahs wil. Intussen beweert een woordvoerder van het Amerikaanse Pentagon dat we de val van het dorp in perspectief moeten zien:

He said it was the first time in the last couple of months that the jihadist group had taken new ground. However, Ain al-Asad air base, where about 320 US Marines are training members of the Iraqi army’s 7th Division, is only 8km (5 miles) away. The base was itself attacked by IS militants, among them several suicide bombers, on Friday. The militants were eventually repelled by Iraqi troops backed by US-led coalition aircraft.

De Amerikanen proberen de boel te downplayen – president Obama doet niet anders als het gaat om ISIS – maar het is een kwestie van tijd voordat de tienduizenden jihadi’s de Amerikaanse basis bereiken en mogelijk zelfs veroveren. Dan kan een reactie van de VS niet uitblijven. Als Obama de dreiging van ISIS serieus zou nemen, that is. Maar daar twijfel ik sterk aan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!